Høgskolelektor Hans Inderhaug (i midten) lærer sykelpeiestudentene om anatomi ved hjelp av griseinvoller og sauehjerter. Foto: Arild J. Waagbø

Griseinvoller og sauehjerter

– Fascinerende, erklærte sykepleiestudent Anabell Slemmen.

I dag hadde førsteårsstudentene på sykepleierbacheloren griseinvoller og sauehjerter på programmet i faget Anatomi, fysiologi og biokjemi.

– Vi har fått i oppgave å skjære ut forkamrene på et sauehjerte – høyre og venstre forkammer. Det er to måter å gjøre det på, forklarte studentene Karoline Huset, Kristine Broholm, Anabell Slemmen og Synne Stuve Hegstad som jobbet på samme gruppe.

Lik Panorama på Facebook, så blir du oppdatert på hva som skjer på Molde Campus.

– Lukta er litt heslig, men det har gått seg til, kommenterte en av dem.

– Ligner veldig

Høgskolelektor Hans Inderhaug tronet over griseinvollene som lå utstilt på et plastdekket bord, omgitt av stadig nye grupper med studenter.

– Jeg viser fram de ulike organene. Grisens organer ligner veldig på menneskers organer. Dette var et friskt dyr, så studentene lærer hvordan friske organer ser ut, sa Inderhaug.

– Det lukter litt?

– Ja, men det lukter enda mer når vi skal skjære i innvollene. Så det venter vi med til etter lunsj, sa Inderhaug.

Tidligere år har sykepleiestudentene dissekert grisehjerter, men i år leverte slakteriet sauehjerter til dette undevisningsformålet.

Sykepleiestudentene Karoline Huset (f.v.), Kristine Broholm, Anabell Slemmen og  Synne Stuve Hegstad dissekerte sauehjerter i dag. Foto: Arild J. Waagbø
Sykepleiestudentene Karoline Huset (f.v.), Kristine Broholm, Anabell Slemmen og Synne Stuve Hegstad dissekerte sauehjerter i dag. Foto: Arild J. Waagbø
Sauehjerter. Foto: Arild J. Waagbø
Sauehjerter. Foto: Arild J. Waagbø
Grisen. Foto: Arild J. Waagbø
Grisen. Foto: Arild J. Waagbø