Gerd Marit Lanøy er direktør ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

HiMolde-direktør på NTNU for å diskutere fusjonering

Selv om det er uaktuelt for Bovim å fremme forslag om sammenslåing, tok høgskoledirektøren i Molde turen til Trondheim for å diskutere hvordan en skal gå frem for å få til en sammenslåing.

Av ESPEN HALVORSEN BJØRGAN, Universitetsavisa

Fredag møtte Gerd Marit Langøy, høgskoledirektør ved Høgskolen i Molde, NTNU-rektor Gunnar Bovim for å snakke om hvordan de eventuelt skal gå frem i forbindelse med en mulig sammenslåing.

Vurderer høyskolens struktur

– De holder på å vurdere sin egen struktur inn mot sitt styremøte i juni, og i den forbindelse er dette en aktuell problemstilling, sier Bovim.

– Det er ikke aktuelt for meg å gå til NTNU-styret og fremme en sak om sammenslåing uten at det er et ønske fra våre egne fagmiljø, sier Gunnar Bovim. Foto: Kristoffer Furberg

Det var høgskolen som hadde bedt om møtet. Bovim påpeker at en sammenslåing ikke er noe som diskuteres fra NTNUs side.

– Det er ikke aktuelt for meg å gå til NTNU-styret og fremme en sak om sammenslåing uten at det er et ønske fra våre egne fagmiljø. Jeg vet at det er fagmiljø som sonderer terrenget, men jeg holder meg i ro så lenge de ikke kommer med et klart ønske, sier rektoren.

Dialog om dialog

Fredagens møte handlet derfor mest om hvordan en eventuell dialog mellom NTNU og Høgskolen i Molde skal være.

– For oss er en faglig dialog med de mest relevante fagmiljøene det viktigste. Spesielt logistikk-fagene er nøkkelmiljø i Molde.

Rektor ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, var ikke til stede på møtet. Bovim sier årsaken til dette er at det pågår valg av ny rektor ved høgskolen.