Jubler for seier. Molde-spillerne kunne slippe jubelen løs for seier i årets siste kamp. To viktige poeng for Håndballjentan! Foto: Andreas Hustad

Ekstremt viktig seier for Molde Elite i årets siste kamp

Håndballjentan hadde tatt fem poeng på de første åtte kampene og var kun målforskjell unna kvalik. Forrige kamp endte med et knepent tap 27-25 mot Sola. Årets siste kamp mot Glassverket ble derfor superviktig i jakten på ny Eliteserie-kontrakt.

Av HÅKON MEISINGSET SOLHEIM og ANDREAS HUSTAD (foto)

Hadde Molde slått Sola i forrige kamp, hadde de delt 6. plassen på tabellen med Sola istedenfor å ligge på 9. plass, som de gjorde før denne kampen. Uten seier i den kampen var plutselig presset for å vinne kampen mot tabelljumbo Glassverket ekstremt viktig. Glassverket hadde ikke tatt noen poeng før møtet med Molde, og lå helt sist på tabellen. Håndballjentan, som Molde Elite kalles, måtte rett og slett vinne for å kunne ta ferie uten nerver.

Obaidli-søstrene med pangåpning

Strekspiller Sherin Obaidli startet kampen oppskriftsmessig med to mål, før søster Mona Obaidli fulgte opp med de to neste og ga Molde en tidlig 4-1 ledelse. Det var ventet at Molde skulle vinne kampen, og da Glassverket tok timeout før det var spilt ni minutter var stillingen 7-2.

Timeouten viste seg å være av de virkelig effektive. Like etter timeouten fikk Sherin Obaidli to minutters utvisning. De neste ti minuttene ble tøffe for Molde, som måtte se fem-målsledelsen skrumpe inn til en to-målsledelse.

Mona Obaidli scorer fra sjumeteren. Hun bommet kun på ett straffekast og ble kåret til Moldes beste av en lokal jury. Foto: Andreas Hustad

På stillingen 10-8 fikk Sherin Obaidli sin andre to-minutter, og Glassverket var kun et mål bak hjemmelaget. Molde fikk kontret inn en tremålsledelse kun sekunder før pause ved Jankovic. 16-13-scoringen fra kantspilleren ga Molde litt pusterom inn til hvilen.

1. omgang bød på problemer

Molde startet den andre omgangen med å slippe inn to raske mål, og slet med å avgjøre mot Glassverket. De første ti minuttene av den andre omgangen bølget spillet frem og tilbake, og Molde klarte ikke å kontrollere kampen. Etter ti minutter fikk Glassverket en to-minutter, og Molde kunne endelig øke tremålsledelsen sin. Etter ett minutt av den første to-minutteren fikk Glassverket enda en to-minutters utvisning, og Molde økte ledelsen til 23-17 like etter.

Med seks måls ledelse ble det aldri skikkelig spennende igjen, og håndballjentan cruiset inn til seier 28-24. Seieren og de to poengene gjorde at Molde passerte Gjerpen på tabellen, og fikk en luke på to poeng ned til Oppsal.

Studenter bidro til seier

Hanne Nilsen Morlandstø og Rikke Skiri Østigård, som går på Høgskolen i Molde, spilte i kampen mot Glassverket. Studentene Anniken Obaidli (lagets store stjerne) og Hanne Andve var ikke i troppen grunnet skader.

Anniken Obaidli, som nylig skadet korsbåndet på ny, måtte se kampen fra tribunen og var veldig lettet over seieren etter kampen.

Hanne Nilsen Morlandstø lader opp til skudd, og Sherin Obaidli (#3) jobber hardt på streken. Foto: Andreas Hustad

– Det var utrolig deilig. Det så nesten ut som det skulle glippe, men nå er vi på rett vei, gliste Obaidli.

I skadefraværet hennes ble søsteren Mona Obaidli kåret til banens beste spiller.

– Veldig viktig! Vi har hatt noen viktige kamper som vi har tapt med to mål og ikke klart å kjempe helt ut kampen. Så i dag var det deilig med en seier! Da kan vi gå inn i landslagspausen med en god følelse, fortalte Hanne Nilsen Morlandstø etter kampen.

Hun synes det er kjipt med så lang pause midt i sesongen, noe som fører til at det blir tett mellom kampene etter jul. Hun setter likevel pris på pausen, siden hun skal inn i et hardkjør med eksamener på høgskolen nå som desember nærmer seg.

Morlandstø synes det går veldig fint å kombinere toppidrett med studier.

Gliste tross den stygge skaden. Anniken Obaidli var på plass for å støtte laget fra tribunen. Hun var lettet over kveldens resultat. Foto: Andreas Hustad

– Vi har ikke så mange timer på skolen som er obligatoriske, så vi kan styre det litt sjøl. Det kan være litt vanskelig å kombinere når vi er borte på kamper i ukedager, forteller Morlandstø.

Hun forteller også at Molde-spillerne har ni økter pluss kamp i uka, så det kan være slitsomt.