Nederst fra venstre: Andreas Aarra, Elias Alnes Mulelid, Trym Malones Brakstad, Erlend Brandsdal, Martin Jansrud, Morten Midtsæther Skaar, Vegard Svenning, Tobias Wingaard. Øverst fra venstre: Sebastian Olafsen, Espen Gustavsen, Fredrik Drag, Ola Strugstad, Henning Hellebust, Jørgen Kjenne, Håkon Sandvik, Jamie Sagstuen, Truls Vestnes. Helt øverst (trenerne): Erik Skjørsæther og Jon Runar Hellandsvik Heggelund.  Foto: Håkon Meisingset Solheim

Det nye studentlaget som skal spille i 6. divisjon den kommende sesongen målte tirsdag krefter mot Hjelset-Kleive, som de også skal møte i ligaen. Det ble en skrekkstart.

Av HÅKON MEISINGSET SOLHEIM

Jon Runar Heggelund, som er assistenttrener i nystartede Moldestudentens FK, var selvsikker før kampstart.

– Vi taper aldri, sa treneren med et glimt i øyet.

På spørsmål om hvem som kom til å utmerke seg i den første kampen dro han frem spådomskulen og sa:

– Trym Brakstad, dagens kaptein, kommer i hvert fall til å prøve på et langskudd.

Kun en av spådommene til assistenttreneren skulle vise seg å stemme.

Tilskuere: ca 30 ( ca. 20 fra skolen)

Moldes målscorere (assist): Sebastian Olafsen (Tobias Wingaard) og Tobias Wingaard (Trym Brakstad).

Elendig start

Moldestudentenes fotballklubbs første kamp bar tydelig preg av at det var nettopp den første kampen laget spilte sammen. Hjelset- Kleive fikk gjøre som de ville i starten, der det var veldig stor distanse mellom leddene til det nykomponerte høgskolelaget.

– 19 minutter, 0-2 i sekken og gult kort. Byttes du ut fordi du er sliten eller skadet?

– Ingen av delene. Jeg var bare jævlig ræva. Jeg har aldri spilt en så dårlig kamp før, fortalte en rusten Truls Vestnes like etter han ble byttet ut.

LES MER: Trosset kulda for å trene til sesongstart

Kun syv minutter senere økte bortelaget ledelsen til 0-3.

Svakt angrepsspill fra bortelaget var det som hindret en større ledelse enn 0-3 etter en halvtimes spill. Det så ut til at det kunne bli stygt, men i det 35. minuttet dukket Sebastian Olafsen opp og scoret Moldestudentenes Fotballklubbs første mål. Etter å ha blitt byttet ut fikk spissen fra Sandefjord muligheten til å beskrive sin egen historiske scoring.

– Jeg får den på feil fot, tar en liten hoftevrikk og hele laget til de andre er borte. Så curla jeg den bare i lengste, sa en eplekjekk Olafsen.

I skuddet: Sebastian Gustavsen skyter rett utenfor kun fem minutter etter Olafsens redusering. Hadde siktet vært fininnstilt litt bedre, kunne det blitt ekstra spennende. Foto: Håkon Meisingset Solheim

– Blir du topscorer?

– Ja det gjør jeg. Jeg vet ikke helt hvor sikker jeg er i startelleveren, men det fikser jeg lett, fortalte en Olafsen, som innrømmet at han malte et litt ekstra pent bilde av scoringen sin.

Hovedtrener Erik Skjørsæther lo hånlig da han hørte Olafsens beskrivelse av det første målet.

– Ha! Det er bare drit. Det var et bra mål, men ikke sånn, sa en lattermild trener.

Snødde nesten bort: Den andre omgangen bar preg av at været var surt. Jon Runar Heggelund og Erik Skjørsæther ser at noen av grepene de gjorte i den første omgangen fungerer.  Foto: Håkon Meisingset Solheim

Spilte uavgjort i andre omgang

Det uerfarne laget prioriterte det defensive i snøen i den andre omgangen. En kombinasjon av det sure været og Moldestudentenes mer defensive spillestil gjorde at omgangen ble litt kjedeligere enn den første. På samme tid var det meldt endringer fra trenerne.

Først etter en times spill gjorde Brakstad slik at trener Heggelunds spådom ble sann. Han fyrte av et langskudd som fikk en skummel dupp, men dessverre for de blåkledde, for sent. Etter det første forsøket prøvde den tidligere Brattvåg-spilleren seg et par ganger til, men uten hell.

– Var det surt å tape i dag?

– Nei, egentlig ikke. Det var ikke behov for noen hårføner i pausen. Vi var vel enige om at vi måtte endre på det defensive alle mann. I den første omgangen er vi for ustabile, men det er ventet i vår første kamp. Og som du sier, så spiller vi uavgjort i andre omgang. Alt i alt er jeg egentlig fornøyd, sa Erik Skjørsæther, før han trakk frem Trym Brakstad som en av de viktige spillerne på laget.