Hvor mange perler tror du befant seg i Norges-glasset? Alle foto: Kristina Westad

13 poster på fadder-gruppenes rebusløp

Torsdag gikk faddergruppene rebusløp på Høgskolen i Molde. Det var 13 poster med interne- og eksterne organisasjoner. Hver post hadde konkurranser hvor faddergruppene samlet poeng til det totale resultatet.

Av KRISTINA WESTAD (tekst & foto)

Post 1 – Comitium
Uavhengig av rekkefølge på de forskjellige faddergruppene var en av postene hos Comitium i B-Bygget. Comitium er en møteplass for studenter innad i fagområdet juss og samfunnsfag på Høgskolen i Molde. Hanois Tårn var konkurransen det gikk ut på i denne posten.

Post 2 – Studenttinget

Quizpong med Studenttinget.

Post 3 – Logistikkforum
Logistikkforum er studentutvalget for alle som går en studieretning innenfor logistikk. De jobber med å arrangere morsomme og lærerike arrangement for deg som ønsker å lære mer om hva logistikk er og få et innblikk i bransjen.

Post 4 – iDigital
iDigital sitt mål er å legge til rette for at studenter kan treffes over uformelle aktiviteter, både IT-studenter og andre studenter. De vil også være bindeledd mellom studentene og bransjen, og generelt gjøre det vi kan for at IT studentene får mest mulig ut av studietiden sin ved Høgskolen i Molde.

Post 5 – NITO
Hva er NITO? Konkurransen her gikk ut på å gjette hva forkortelsen stod for.

NITO?

Post 6 – SiMolde
SiMolde skal gi studentene i Molde og Kristiansund en meningsfull og innholdsrik studietid ved å tilby gode velferdstjenester. I samarbeid med studentfrivilligheten og andre aktører, skal vi være tilgjengelige og tilby tjenester etter studentenes ønsker og behov. Engasjerte ansatte og tett samarbeid med studenter, utdanningsinstitusjoner, kommunen og øvrige samarbeidspartnere er drivkraften i vårt arbeid.

Vi skal være et godt vertskap, slik at våre studenter er trygge og trives.

Her skulle faddergruppene stille seg i alfabetisk rekkefølge på kortest mulig tid. Formålet var å se hvor godt de har klart å bli kjent allerede første dagen.

SiMolde informerte samtlige om samtaletilbud og at man kan booke samtale på hjemmesiden http://www.simolde.no/helse.

SiMolde har også et digitalt og gratis psykologtilbud, og her får studentene god og rask hjelp.

Ellers har de også et godt samarbeid med Helsestasjonen.

Post 7 – iStudent
iStudent er en organisasjon for og av studenter i Molde. Formålet til iStudent er å ivareta og fremme studentenes sosiale og kulturelle interesser.

Potetløp.

Potetløp.

Post 8 – LO Fagforbundet

Promillebriller og hinderløype.

Post 9 – Molde kommune

Konkurransen på posten til Molde kommune var i form av en quiz – om Molde kommune. Premien til faddergruppen med mest poeng var et gavekort fra Molde Sentrum.

Post 10 – Smuget

Studentbaren drives av frivillige studenter, som jobber for å lage en trivelig og sosial møteplass for studentene ved HiMolde, også på kveldstid.

Hos barsjef Tiril Høgstø sin post gjalt det å kaste ball og ta imot ball med promillebriller på.

I høst planlegges det å ha forskjellige arrangementer som bl.a Sip and Paint hvor folk kan male og drikke om de ønsker. De skal også ha både beerpong turnering og murder mystery kveld. Også skal det være quiz hver onsdag. Smuget har også flere ledige stillinger.

Post 11 – Helsestasjon

Posten til Helsestasjonen var på plass for å spre viktigheten i beskyttelse og faren ved seksuelt smittsomme sykdommer. De ville også promotere appen Helsa Mi.

Apple: App Store
Android: Google Play

HelsaMi presentert av Helsestasjonen.

Post 12 – Karriereforum

Karriereforum er et studentutvalg som jobber for å binde næringslivet og studentene sammen gjennom ulike arrangementer.

Hvor mange perler tror du befant seg i Norges-glasset?

Karriereforum sin konkurranse bestod i å gjette hvor mange perler som befant seg i et glass. I tillegg til dette var det quiz og vinneren av denne posten stakk av med en pensumpakke i tillegg til at poengene telte i totalen.

Post 13 – iFri

iFri er moldestudentenes friluftslivutvalg. iFri arrangerer turer og mange spennende aktiviteter. iFri ønsker å gjøre den storslåtte naturen rundt Molde tilgjengelig for deg som student!

Konkurransen til posten hos iFri gikk ut på å knyte en 8-talls knute.