Sykepleiestudent Ester Jårvik klemmer godt til i øvelsen Heimlichs manøver under oppsyn av høgskolelektor Beathe Gjendem Marken (t.v.). Foto: Arild Waagbø

Fikk prøve Heimlichs manøver på «Stup i det»

Sykepleiestudent Ester Jårvik (21) fra Sandnes var en av nær 200 studenter som fikk prøve seg på Heimlichs manøver under Stup i det-løpet på Molde campus i dag.

For tredje år på rad gikk mange ferske HiMolde-studenter en velkomstpakke av et rebusløp kalt «Stup i det». I år deltok studenter fra bachelorprogrammene sykepleie, rettsvitenskap, vernepleie og paramedisin.

— Hensikten med «Stup i det» er at studentene skal bli kjent med hverandre, med fagansatte og byen — og tilbudene byen har. I tillegg har rebusløpet også en faglig touch, sier høgskolelektor Tonje Sollid, som har arrangert løpet sammen med seniorrådgiver Rolf Magnus Orø og Studentsamskipnaden i Molde.

Det handler rett og slett om å gi nye studenter en god start på studietida, oppsummerer Sollid, og roser de mange fagansatte som bidrar til at løpet er en suksess.

Fra venstre: Studentene Marie K. Vee (paramedisin), Nina Lyngfoss, Stine Lysgård og Silje Olsen (vernepleiestudenter) ble fotografert av seniorrådgiver Rolf Magnus Orø i Studio D på Molde campus. Foto: Arild Waagbø

Tidligere år har løpet gått fra campus og inn til sentrum, men på grunn av værvarselet besluttet arrangørene tidlig å kjøre årets løp innendørs på Molde campus. Beslutningen viste seg i dag å være klok, for regnet høljet ned da løpet startet klokka 10 i dag.

— Det som er fint med at vi kjører på det campus i år, er at de nye studentene har blitt godt kjent i alle de tre bygningene høgskolen bruker, sier Tonje Sollid.

Høgskolelektor Tonje Sollid og førstelektor Bente Dale Malones i godt humør på posten der studentene fikk prøve seg på hjerte-lunge-redning. Foto: Arild Waagbø