Sterk støtte til aktivitehus-initiativ i høgskolestyret

Styret for Høgskolen i Molde har vedtatt å bruke 200 000 kroner på ekstern bistand til å utrede et nytt aktivitetshus/idrettshall for studenter på Molde campus.

På styremøtet 17. september presenterte en arbeidsgruppe representert av SiMolde-direktør Bente Myrstad, ØS-dekan Oskar Solenes og førsteamanuensis Geir Oterhals et forslag til et aktivitetshus med sportsshall, treningsrom og plass for andre studentaktiviteter.

Geir Oterhals (bak f.v.), Bente Myrstad og Oskar Solenes under presentasjonen for høgskolestyret. Foto: Arild Waagbø

Arbeidsgruppa, som også høgskolelektor Ole Martin Kleivenes var en del av, startet arbeidet med et nytt aktivitetshus etter at planene om et nytt studenthus på Molde campus ble lagt på is av høgskolstyret i februar i år.

Høgskolen hadde satt av cirka 35 millioner kroner til å finansiere et studenthus, men etter to anbudsrunder i 2023 ble det klart at det planlagte huset ville bli mye dyrere enn forutsatt og at høgskolen derfor må vurdere andre løsninger knyttet til hus for studentaktiviteter og -velferd.

Fra arbeidsgruppas presentasjon av aktivitetshus og mulig plassering på campus.

Arbeidsgruppa presenterte en aktivitetshall med sportshall på 1100 kvadratmeter, som tilsvarer størrelsen til håndballbane, over to etasjer, samt styrketreningsrom på 500 kvadratmeter i første etasje og et like stort flerbruksrom for studentaktiviteter i andre etasje.

Aktivitetshuset er i forslaget tegnet inn rett øst for studentboligene på Molde campus, men det er foreløpig ikke avklart om SiMolde og HiMolde kan bruke denne tomta.

Arbeidsgruppa anslo prislappen på aktivitetshuset til nær 60 millioner kroner. SiMolde kan søke om spillemidler (tippemidler) for å finansiere byggingen av huset.

Styret for Høgskolen i Molde: Lene Trude Solheim (f.v.), Idun Krøvel Seliussen, Solveig Straume, Elin Mordal, Pål Farstad, Wårinn Nilsen, Haakon Bryhni, Gro Holst Volden, Øyvind Sørensen (høgskoledirektør), Elias Alemayehu, Svein Bråthen og Harald Martin Hjelle. Foto: Arild Waagbø

Høgskolestyrets medlemmer var unisont begeistret for forslaget i diskusjonen som fulgte etter presentasjonen.

— Det er på høy tid! Jeg håper vi får dette til, sa studentrepresentant Elias Alemayehu da han tok ordet.

— Jeg er veldig positiv til dette, erklærte studentrepresentant Wårinn Nilsen.

Styret vedtok å bruke 200 000 kroner til ekstern bistand for videre utredning av aktivitetshuset, og ba om å få en statusoppdatering om saken på møtet styret skal ha i desember.