Myldrs egne Jørgen Krogset Dalene (t.v.) og Eivind Fadnes da festivalbaren på Dei Tankstelle ble åpnet torsdag kveld. Foto: Kristina Westad

Åpnet Molde Mundos nye festivalbar i Die Tankstelle

Torsdag kveld var det pre-party og innkjøring av byens ferske scene for verdensmusikkfestivalen Molde Mundo 2024 .

Den gamle Esso-stasjonen på Gørvelplassen, som gallerist Petter Haakon Pettersson døpte Die Tankstelle sommeren 2022, får nok en gang ny gnist som et urbant boltringsrom for byens alternative og multikulturelle innbyggere.

Stasjonen har de siste årene rommet  grafittiartister, skatere, galleri Maerz Contemporary og Aune Sand, og nå har arrangør Myldr tatt over lokalene og skapt en festivalbar.

Jørgen Krogset Dalene og Eivind Fadnes i Myldr på scenene i Die Tankstelle torsdag kveld. Foto: Kristina Westad

Forskjellen fra tidligere år og nå er at festivalen tar i bruk flere scener enn (det gamle) Kulturhuset: Kapellet på Romsdalsmuseet, Syd, Fuzzy Platebar, Storyville og Die Tankstelle.

Banksjef Fredrik Ramstad og hovedsponsor DNB var ikke tung å be. Molde Mundo skaper mangfold og er et kjempeinitiativ som lyser opp byen i kjølvannet av den mørke høsten! Foto: Kristina Westad

Molde Mundo starter onsdag 30. oktober. Se hele programmet her. Arrangør Myldr tilbyr reduserte studentpriser til alle konsertene!

Hanne Ulla (t.v.) gleder seg til konsert med Arvvas og Moonchild Sanelly under Molde Mundo-festivalen neste uke. Her sammen med Christine Reitan på Die Tankstelle torsdag kveld. Foto: Kristina Westad

Kulturavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommunen har gitt støtte til festivalen, og assisterende kulturdirektør Christine Reitan syntes det var veldig hyggelig å bli invitert for å se hva pengene går til.

Reitan rekker dessverre ikke delta på noen av konsertene neste uke, men var veldig glad for å få være her blant et publikum i alle aldre for å høre presentasjonen av programmet.

Heidi Nerland og Toril Karlsnes ser på Molde Mundo som årets høydepunkt og gleder seg vilt til lørdagens konsert med Marianna Sangita Røe & Trondheim Jazzorkester. Foto: Kristina Westad

Noen av konsertene til Molde Mundo er dessverre utsolgt og de har blant annet satt opp ekstrakonserter til Arvaas på kapellet på Romsdalsmuseet. Artistene i år kombinerer alt fra joik og jazz til folkemusikk.

Moonchild Sanelly er en av konsertene som dessverre også er utsolgt, men det er ikke så rart da hun nylig spilte for 100 000 publikumere på Glastonbury-festivalen, og konsertlokalet på Storyville rommer kun 150-200 gjester.

Kristiine Raud aka DJ Kiira sørget for deilige tunes og god stemning hele kvelden. Foto: Kristina Westad

Til slutt i kveldens program var det invitert til bokprat ledet av Priyangika Samanthie med forfatter Yohan Shanmugaratnamom, som har skrevet boka «Hjerte i to — seks måneder med Karpe».

Yohan Shanmugaratnam (t.h.) og Priyangika Samanthie på Die Tankstelle. Foto: Kristina Westad

Festivalbaren på Die Tankstelle er åpent fra onsdag til lørdag hvor J Noa avslutter festivalen med et forventet brak lørdag kl 22.00.

Per Kristian Larsen er veldig klar for neste helg! Foto: Kristina Westad

Festivaldeltager Per Kristian Larsen forteller at dette er tredje året han deltar på Molde Mundo, og at festivalen er en perfekt anledning for ham til å utfordre sin musikalske komfortsone.