I regi av GentleBens ved moldegutta Bendik Ø. Gausetvik og Andreas K. Brunvoll stiller fem lokale kunstnere ut alt fra digitale og grafittiinspirerte til kritt-, blyant- og akrylutførte verker på Moldetorget.
GentleBens er et fysisk og digitalt kunstprosjekt med formål å gjøre verden til et litt snillere og bedre sted. Bendik Ø. Gausetvik tegnet den første Gentle Bens-skissen på barneskolen for rundt 20 år siden, og Andreas K. Brunvoll jobber utrettelig med å forme sine tanker og ideer til visuelle elementer og historier.
Idéen kom frem i 2021 i det NFT-er og digitalkunst med figurer fra livet og opp ble populært, og etterhvert steg interessen i å få kunsten ned fra det digitale lerretet og opp på veggen.
Lokalene i andre etasje på Moldetorget er gigantiske, så det ble raskt behov for å invitere inn flere lokale kunstnere for å fylle veggene. En kjapp ringerunde kapret Kristine Angvik, Henrik Sæther og Åste Landrø Marøy.
Felles for alle kunstnerne på utstillingen er at alle har et kunstverk med byen vår — Molde, som tema, og selvfølgelig at de har nære relasjoner til hverandre.
Kristine Amalie Angvik er en selvlært 29-åring fra Molde. Angviks delvegg i utstillingen prydes «gærne» folk, og noe tiss og pupp. Tidvis kjipe eller mørke budskap, men pakket inn i humor og mye farge.
For noen år siden, inspirert av selvopplevde ting, samfunnet og verden vi lever i for øvrig, begynte Angvik med akrylmaling, mest for å få utløp og som et fristed. Men hun har siden det også tegnet digitalt, og det er disse hun har produsert trykk av.
De er enda mer detaljerte og veldig konkrete, i motsetning til det Angvik maler på lerret/papir. Men budskapet holdes alltid åpent for tolkning, til tross for at samtlige er personlige.
Henrik Sæther aka «Hotline» aka Heit Strek uttrykker stor takknemlighet for å ha blitt tatt inn i kunstgalleriet på Moldetorget. Med sin bachelor i tegning og bildekommunikasjon, og selvsagt selvlærte grafittitilnærming, kan Sæther (39) fra Langmyra stolt presentere de ofte abstrakte og fantasifulle verkene sine med en intuitiv tilnærming.
— Min inspirasjon er livet og mennesker, og egentlig alt i mellom. Også musiikk da, og annen kunst, sier Sæther.
Åste Landrø Marøy er 30 år gammel og kommer fra Djupdalen. Med tegning og maling som hobby, har prøving og feiling vært med på hennes selvlæringsprosjekt.
En ærlig og absurd kunst hvor proposjoner, vinkler, skygger osv er feil/ikke nøyaktig. Det er ikke mye naturalistisk over det, iallfall. Denne fargeklatten i utstillingen inspireres av gale mennesker og ting hun kommer over.
Utstillingen blir stående ut november. Prisene på verkene varierer fra kr 800 til kr 14 000.