Pål Buset er ny redaktør for moldejazzens festivalavis «Fire flate». Foto: Arild J. Waagbø

Jazzredaktør i en uke

Oslomannen Pål Buset (30) er ny redaktør for moldejazzens  egen nettavis – «Fire flate».

Om en uke braker det løs med jazzfestival. En av årets moldejazzdebutanter er redaktør for festivalavisa «Fire flate». Pål Buset overtar jobben etter Arild Rønsen.

– Arild Rønsen skal fortsatt være med i redaksjonen. Grunnen til at jeg er satt inn som redaktør i år skjer i forlengelsen av at jeg er hyret inn i seks måneder for å jobbe med informasjon om jazzen. «Fire flate» blir litt annerledes enn den har vært og litt tettere integrert mot moldejazzens hjemmesider. Det er mindre penger i pressen og færre spesialiserte musikkjournalister, så vi må være mer aktive på å produsere innhold som redaksjonene kan forsyne seg av, sier Buset.

Full fart fra mandag av

Buset, som har fartstid som journalist og informasjonsrådgiver  fra Radio Nova, Nasjonal Jazzscene, jazzinorge.no og NRK P2, har vært i sving med informasjonsarbeid for Molde International Jazz Festival  siden februar i år.

– Vi driver nå og får på plass en responsiv nettdesign, slik at «Fire flate» blir fin å lese på alt fra mobiler til datamaskiner. Målet er at festivalfolket skal bruke nettavisa aktivt for å orientere seg i konsertene hver eneste dag, sier Buset.

Buset har blant annet planer om å få på plass et interaktivt løypekart for festivalens konserter, men løsningen er ennå ikke spikret.

– Vent og se! sier redaktøren.

Jazz-anekdoter

Jazz-quizen forsvinner fra nettavisa, men til gjengjeld blir det jazz-anekdoter signert Petter Petterson og Bjørn Stendahl. De to er i ferd med å gi ut en bok med jazz-anekdoter fra Norge. Boka har ikke fått tittel ennå, men en navnekonkurransen i «Fire flate» skal rette på det.

– Ellers blir det intervjuer med artister, forhåndsomtaler og konsertanmeldelser. Vi skal ha barnereportere som dekker f.eks. Ylvis og arrangementene i BarnaZmoldejazz – og ungdomsreportere i alderen 14-15 år som dekker arrangementer som er åpne for de under 18. I tillegg til gamle og nye medarbeidere, så er også fotoworkshopen med på laget. Vi skal også dekke generelt festivalliv og frivillighet. Og så skal vi forsøke å lage en del videosnutter, sier Buset.

– Balansert og godt program

Redaktøren karakterisere årets jazzprogram som «balansert og godt».

– Programmet har pop og familievennlig musikk, men jazzen i sin frieste form er også representert. Det spenner fra Sidsel Endresen til Ylvis. Vi har 22 jazzproduksjoner som du bare kan høre i Molde, så jeg håper at dette er et program som appellerer til folk, sier Buset, som vil bruke moldejazzens Facebook-side aktivt til å formidle innholdet i «Fire flate».

Festivalen trenger fortsatt flere frivillige funksjonærer. Om du er interessert i å melde seg som frivillig, kan du gjøre det her på festivalens hjemmeside.