Buss, gå, sykkel eller kompiskjøring. Det er informasjonssjef Jens Petter Straumsheim transportanbefaling for første uke i studieåret ved HiMolde. - Det surt og unødvendig å betale parkeringsbot, sier han. Foto: Arild J. Waagbø

Advarer mot kaos og bøter

Hele neste uke vil det være vanskelig å finne parkeringsplass ved Høgskolen i Molde.

Det sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim.

– Allerede mandag begynner 3-400 helsefagsstudenter studieåret. Mange av dem deltar på samlingsbaserte studier kommer fra hele fylket og er avhengig av bil. På onsdag kommer horden – cirka 1000 studenter – til åpning av studieåret, opplyser han.

– Hvor mange parkeringsplasser  er det ved Høgskolen?

– Det er drøyt 400 oppmerkede plasser og i tillegg er det cirka 50 plasser langs autovernet ned mot sjøsida og på et grusfelt nedenfor Kunnskapsparken, sier Straumsheim.

Han sier at parkeringsproblemet vil vedvare ut hele uka og ber folk bruke beina, buss, sykkel eller avtale kompiskjøring.

– Altfor mange kjører

Straumsheim mener at alt for ansatte og studenter kjører bil til og fra Høgskolen, selv om de bor i nærheten av campus.

– De som bor på Bjørset eller vest for Romsdalsmuseet bør sykle eller gå, mener jeg. Noen ganger trenger folk bil fordi de skal på et møte i byen, har legetime eller skal treffe en student i praksisplass, men veldig ofte tror jeg det handler om at folk er makelig anlagt, sier Straumsheim.

– Du bor på Bjørset selv. Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg burde kanskje ha syklet, men jeg går som regel. Turen tar meg 15 minutter. Det hender at jeg kjører bil, om jeg har vært på morgensvømming.

– Liker du å gå til jobben?

– Ja, det er deilig. De minuttene der er fine og koselige, mye bedre enn å haste avgårde. Og så får jeg frisk luft på veien.

På illustrasjonen under ser du hvor du kan parkere ved HiMolde.

Her finner du parkeringsplass ved HiMolde!
Her finner du parkeringsplass ved HiMolde!