Jøran Gården - daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKsu) - i senterets nye storstue. Dette undervisningsrommet tar inntil 112 studenter. Foto: Arild J. Waagbø

Friskere luft for over 300 studenter

KRISTIANSUND (Panorama): Nyoppussede undervisningsrom og bedre ventilasjon. Det møter over 300 HiMolde-studenter ved studiestart i Kristiansund.

Ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKsu) har sommeren blitt brukt til å pusse opp tre gamle undervisningsrom. I tillegg har senteret fått et nytt, stort undervisningsrom som kan ta inntil 112 studenter. Det nye undervisningsrommet kan også med et enkelt grep deles i to.

– Oppussingen har kostet mellom 2 og 2,5 millioner kroner, sier daglig leder Jøran Gården ved HiKsu.

I høst får Kristiansund nær 130 nye studenter. 71 har takket ja til å begynne på petroleumslogistikk. Dette er HiMoldes mest populære fag. Rett fra videregående skole kreves det et karaktersnitt på 3,8 for å komme inn her.

32 nye sykepleiestudenter

Videre er det 32 nye sykepleiestudenter og 25 nye studenter i beredskapsledelse. Det betyr at det samlet vil være over 300 HiMolde-studenter i Kristiansund i høst.

Onsdag er de nye studentene invitert til den offisielle åpningen av studieåret på Bjørnsonhuset i Molde kl. 11. Bussen går fra HiKsu kl. 09.

Her er Åpningsuke-programmet for HiKsu-studentene og her er er Åpningsuke-programmet for studentene i Molde. 

Les også: 500 nye studenter slippes løs på Molde

HMS-ledelse og logistikkmeglig

EUV-leder Geir Arne Svenning ved HiMolde opplyser at det arbeides med å sette i gang to nye studier i Kristiansund fra høsten 2015. De aktuelle studiene er HMS-ledelse og logistikkmegling.

Planen er at de to nye fagene skal være samlingsbaserte, gå over ett år og gi studentene 60 studiepoeng.

Videre jobbes det med å få en ingeniørutdanning i regi av Høgskolen i Bergen til HiKsu fra høsten 2015. Tidens Krav omtalte dette tidligere i sommer.

Les mer: Krever 1000 studenter

Les mer: – Beredskap for normalitet