Kronprinsesse Mette-Marit talte i dag ved åpningen av Bjørnsonfestivalen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Familiens lesehest

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet Bjørnsonfestivalen i dag.

Det er hennes ektemann, kronprins Haakon, som har vært festivalens høye beskytter siden 2006 – da han overtok oppgaven etter sin søster Märtha Louise, men kronprinsessen avslørte i sin åpningstale utenfor kulturhuset Plassen i dag at det er hun som er familiens lesehest.

Plassen-trappa var fylt til randen av publikummere. Etter kronprinsessens korte tale, fikk de blant annet med seg at Bjørnsonstipendet – på 25 000 kroner –  i år går til forfatteren Ida Hegazi Høyer. Hun er en forfatter i etableringsfasen og har utgitt romanene «Under verden» (2012), «Ut» (2013) og «Unnskyld» (2014).

Les også: Dobbel dose Askildsen 

ida-hegazi-hoyer-1500
Ida Hegazi Høyer (t.h.) takket for Bjørnsonstipendet. Stipendet ble overrakt av Trine Stensen – adm. dir. i Bokhandlerforeningen. Foto: Arild J. Waagbø
vkvalshaug
Vidar Kvalshaug – forelegger, journalist og forfatter – var konferansier ved åpningsseremonien utenfor Plassen. Foto: Arild J. Waagbø