Kontorsjef Berit Svendsvik og logistikk-dekan Hans Fredrik Nordhaug gjorde i dag ære på Nigel Halpern (t.h.). Halpern har undervist og forsket på luftsfartsøkonomi ved HiMolde i åtte år. Foto: Arild J. Waagbø

Nigel Halpern går til Markedshøyskolen

Kolleger på Molde Campus spiste i dag avskjedskake med førsteamanuensis Nigel Halpern. Etter åtte år i HiMoldes tjeneste begynner han til høsten i ny jobb ved Markedshøyskolen i Oslo.

– Vi gjorde et scoop da vi ansatte Nigel i 2007. Han har vært god på undervisning og forskning, og er godt likt. Han har publisert mye. Og har jeg eller dekan Oskar Solenes spurt ham om å stille opp på noe, så har han alltid vært positiv, sa dekan Hans Fredrik Nordhaug i en tale etter at Halpern og kolleger først hadde forsynt seg med marsipankake og kaffe.

Nordhaug ga uttrykk for at særlig gruppa ved HiMolde som forsker på transport kommer til å savne Halpern.

LES MER: Appetite for a 263 billion dollar industry

Halpern er førsteamanuensis i luftsfartsøkonomi, men skal fra september være førsteamanuensis i turisme ved Markedshøyskolen i Oslo som er en del av Campus Kristiania og ligger et steinkast fra Karl Johans gate.

– Det var 30 grader og sol første gang kona og jeg kom til Molde, men etter det har vi ikke sett noe til sånt vær. Den friske lufta her var – for oss som kom fra London – helt fantastisk. Den kunne dere ha solgt på flaske, sa Halpern,

Han sa at han har likt seg godt i Molde, at han har fått utvikle seg både som akademiker og privatperson.

– Jeg vil savne utsikten fra kontoret mitt, for noe sånt vil jeg ikke få i Oslo, sa Halpern.