Jens Petter Straumsheim (t.v.) og Geir Ove Inderhaug rigget til åpningsshow på Rådhusplassen tirsdag kveld. Foto: Arild J. Waagbø

Klar for studiestart, konsert og folkefest

– Vi håper at folk tar med ungene sine og at det blir en folkefest, sier informasjonssjef Jens Petter Straumsheim ved HiMolde.

Tirsdag kveld var han roadie sammen med andre frivillige på Rådhusplassen og rigget opp scenen som skal brukes under høgskolens åpningsseremoni og Red Hot-konsert i morgen kveld.

– Vi har alltid hatt åpningsseremonien innendørs, så når vi først var i en situasjon der vi ikke kunne bruke Bjørnsonhuset så måtte vi tenke nytt, gjøre noe stort og utnytte scenen, forteller Straumsheim.

Åpningsseremonien klokken 16 har nok mest interesse for studenter og ansatte ved høgskolen, men klokka 21 går moldebandet Red Hot på scenen og holder konsert.

– Gratiskonserten er en gave til byen. Vi er utrolig heldige med været, så det blir helt fantastisk. Vi får ikke bruk for de tusen regn-ponchoene vi har kjøpt inn, sier Straumsheim.

Frivillige fra HiMolde var i aksjon på Rådhusplassen tirsdag kveld. Foto: Arild J. Waagbø
Frivillige fra HiMolde var i aksjon på Rådhusplassen tirsdag kveld. Foto: Arild J. Waagbø

Han opplyser at Storgata blir stengt av for biltrafikk.

– Vi håper på at det kommer 1500-2000 mennesker, og Red Hot vet jeg klarer å skape liv. Høgskolen brukte dem til en åpningsseremoni allerede for rundt 10 år siden, da de var i Lærlingan på musikklinja Molde videregående skole, sier Straumsheim.

LES MER: Duket for tidenes åpningsuke

Red Hot spilte også under jazzfestivalen i sommer og på Moldejazz-hjemmesida kan man lese en omtale av bandet. Vokalist Knut Marius Djupvik vant forøvrig The Voice på TV2 i 2013.

Slik så Rådhusplassen i Molde ut ved 20-tiden tirsdag kveld. Onsdag klokken 21 braker Red Hot-konserten løs. Foto: Arild J. Waagbø
Slik så Rådhusplassen i Molde ut ved 20-tiden tirsdag kveld. Onsdag klokken 21 braker Red Hot-konserten løs. Foto: Arild J. Waagbø

Red Hot-manager Geir Ove Inderhaug tror det blir en knallkveld:

– Været er bra. Alt ligger til rette for at dette blir vellykket. Det skjer ikke for mye sånn som dette  i Molde, så det er et bra initiativ fra høgskolen. Ofte spiller Red Hot på scener med aldersgrense, så dette er en mulighet for de under 18 til å høre dem.

Daglig leder Bendik Holbø i Bright avdeling Molde – som står for scene, lys og lyd – er glad for at kveldene har blitt mørkere.

– Scenelyset får en helt annen effekt da, sier han.

Mellom åpningseremonien og konserten er det et lukket arrangement på Molde rådhus der Molde Campus presenterer seg for inviterte gjester fra politikk, arbeidsliv og akademia.