Onsdag var det informasjonsmøte om årets Transport & logistikk-konferanse, der moldestudentene har tradisjon for å være representert med en liten hærskare. Foto: Eden Gao

Flere studentplasser på logistikkonferansen

Nå er det mulig for flere logistikkstudenter ved HiMolde å delta på den kommende Transport & logistikk-konferansen som arrangeres på Gardermoen 19. og 20. oktober i år.

Av MING SU og EDEN GAO (foto)

Ledige studentplasser på konferansen har økt med 66 % sammenlignet med i fjor – antall plasser har gått opp fra 60 i fjor til 100 i år.

Onsdag kveld ble det arrangert linjekveld for logistikkstudentene ved HiMolde for å informere studentene om den kommende konferansen. I tillegg til studentene som deltok på linjekvelden på iSmuget, var bachelorstudieleder i logistikk Olav Hauge, masterstudieleder i logistikk Arnt Sture Buvik og professor II Trond Hammervoll til stede.

Viserektor for forskning ved HiMolde, førsteamanuensis Harald Martin Hjelle, presenterte «Hva skal til for å gjøre transporten av varer fra Kina til Norge mer miljøvennlig?», og fortalte litt om SeaConAZ-projektet han jobber med. Hjelle har vært med på logistikkonferansen i mange år og gleder seg til den kommende konferansen i oktober.

– Jeg har vært vitne til hvordan Transport & logistikk, som arrangeres av NHO, har utviklet seg til en moderne, profesjonell og høykvalitets konferanse. Logistikkstudenter anbefales sterkt å delta på konferansen, for det er studentene som skal forme fremtiden, sa Hjelle.

Mer informasjon om Transport & logistikk 2015 på konferansens hjemmeside. 

Martine Førde, logikkstudent i Molde. Foto: Eden Gao
Martine Førde, logikkstudent i Molde. Foto: Eden Gao

Martine Førde, som holder på med sitt siste år i bachelorstudiet i logistikk og er medlem av Logistikkforum ved HiMolde, skal igjen delta på logistikkonferansen.

– Det var ganske inspirerende å høre på presentasjonen til masterstudent Iselin B. Sæther ved HiMolde som vant pris for beste masteroppgave på konferansen i fjor. Studentene fikk tilgang til mange forskjellige foredrag som dekket ulike tema innen transport og logistikk, fortalte Førde.

Hun vil gjerne benytte sjansen i år til å bygge nettverk og se etter jobbmuligheter.

Student Mathias Deighan Hanssen, leder for Logistikkforum. Foto: Eden Gao
Student Mathias Deighan Hanssen, leder for Logistikkforum. Foto: Eden Gao

Som styreleder for Logistikkforum ved har student Mathias Deighan Hanssen jobbet med å bygge opp en plattform hvor logistikkstudenter på ulike nivå kan dele kunnskap og utveksle ideer.

– Konferansen i fjor var veldig morsom og interessant. De fleste sentrale aktørene innen norsk transport var samlet, både bedrifter og politikere, sa Hanssen.

Han har et tips for de nye deltakerne: en bør sette seg godt inn i programmet på forhånd. Les hele programmet og finn ut hva som er interessant å delta på.