Rasmus Rasmussen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Beskyldes for å mobbe nordmøringer

Førsteamanuensis Rasmus Rasmussen ved HiMolde beskyldes for å ha sagt at «nordmøringer kan jo ikke matte» under en forelesning.

Påstanden er underskrevet Alf Helge Fevaag i debattfeltet under en artikkel i Tidens Kravs nettutgave.

Alf Helge Fevaags kommentar i debattfeltet på TKs nettside. Skjermdump fra Tidens Krav
Alf Helge Fevaags kommentar i debattfeltet på TKs nettside. Skjermdump fra Tidens Krav

– Jeg leser det som om jeg blir beskyldt for å trakassere studenter fra Nordmøre for at de er dårlige i matematikk, sier Rasmussen.

– Har du sagt at nordmøringer er dårlige i matematikk?

– Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke har sagt noe sånt. Men at matte er vanskelig for mange studenter, er jo en kjent sak.

– Du har skrever mange leserinnlegg om sykehussaka, men har du snakket om det temaet på forelesninger?

– Nei, aldri. Lokalisering er tema i et fag jeg har om distribusjonsplanlegging, men det handler om matematiske modeller. Ikke om sykehus, sier Rasmussen,

Alva Nielsens kommentar i debattfeltet på TKs nettside. Skjermdump fra Tidens Krav
Alva Nielsens kommentar i debattfeltet på TKs nettside. Skjermdump fra Tidens Krav

HiMolde har 15 ansatte og 350 studenter i Kristiansund, samt mange studenter fra Nordmøre på Molde campus. Rasmussen betegner det som bekymringsfullt at noen forsøker å gi Høgskolen i Molde et dårlig rennomé. Han viser også til et fem måneder gammelt innlegg på TKs nettside fra en kvinne som skriver at moldensere ikke ville sitte ved siden av nordmøringer på Molde campus.

– Om man forsøker å ramme Høgskolen i Molde, så rammer det også studietilbudene HiMolde har i Kristiansund i f.eks. petroleumslogistikk, sier Rasmussen.

Alf Helge Fevaag fra Kristiansund vil ikke opplyse om hvem som er kilden til påstanden om Rasmussen.

– Jeg har blitt fortalt dette av en tidligere student ved HiMolde. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Fevaag.

Rektor Hallgeir Gammelsæter ved HiMolde sier at på Molde campus forventes det at folk opptrer normalt høflig mot alle, nordmøringer inkludert.

– Jeg registrerer at det har vært noen slike historier, f.eks. om hærverk på biler med UR-skilt. Jeg vil tro at det er et lite fåtall personer som driver med sånt. Handlingene deres er ikke representative og bør ikke brukes i en kamp mellom folk som lever fredelig sammen både i Molde og Kristiansund, sier Gammelsæter.