Medieansvarlig Oda Lid Rokstad (f.v.), leder Eirin Kjerstad Bøe og nestleder Jasetha Pushparajah i Karriereforum ønsker velkommen til Karrieredagen 2017 på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø

Har strømlinjeformet Karrieredagen

19  bedrifter og institusjoner stiller på Molde campus i forbindelse med Karrieredagen på onsdag.

– Vi har fått en grei variasjon i bedriftene som er representert. Politiets fellestjenester, som ansetter folk i Kristiansund er nye av året, og det er også Vestbase i Kristiansund. Ellers er flere av de faste bedriftene med, og deltagelsen har tatt seg opp noe fra i fjor, sier leder Eirin Kjerstad Bøe i Karriereforum,

I FJOR: Ned fra 21 til 14 bedrifter på Karrieredagen

Hun sier at Karriereforum gikk noen runder med deltagerbedriftene i fjor, og har etter tilbakemelding fra disse justert påmeldingsavgiften for bedriftene fra 15 000 kroner til 7500 kroner. Videre har studentutvalget besluttet å ikke ha noe arrangement på kveldstid.

– Meningen med kveldsarrangementet var at studentene skulle få mingle med representanter for bedriftene, men i fjor var det ingen bedriftsrepresentanter som møtte opp. Derfor har vi valgt å kansellere det i år. Det viktigste nå er at studentene stiller opp på det som skjer på dagtid. Selv om de ikke er jobbsøkere, så kan de få god råd om valg av fag og om de f.eks. bør ta en mastergrad. De kan få vite hva som er viktig kompetanse for bedriftene. Flere av bedriftene som kommer sier at det gjør det fordi de tidligere har rekruttert bra folk her på Molde campus, sier Karriereforum-lederen.

Dagen åpner med gratis frokost i kantina fra klokka 08.30, og klokka 09 skal Arild Hoksnes holde et muntert foredrag om det å søke jobb og snakke med potensielle arbeidsgivere.

Fra klokka 10 til 15 er bedriftene og institusjonene på plass i 90-meterskogen, og fra klokka 12.15 vil flere av dem presentere seg på A-220.

Klokka 13.15 holde TV-kjendis og basketballspiller Marco Elsafadi et motivasjonsforedrag i Haavelmo auditorium.

Nytt av året er at alle studenter får mulighet til å gratis oppdatere portrettbildet sitt til CV og LinkedIn. Det skjer fra klokka 11 til 14 på møterommet til studentorganisasjonene, i enden av 90-meterskogen og helt øst i A-bygningen, der Panorama-fotograf og student Andreas Hustad står klar med kamera og blitzanlegg.