Nestleder Amalie Henden (t.v.), leder Victoria Ness og fadderansvalig Oda Glærum i Åpningsuka 2018. Foto: Arild J. Waagbø

Åpningsuka med ny logo, ber faddere melde seg på

Åpningsuka 2018 har fått ny logo, artister til fire konserter er spikret og styret mener fadderrekrutteringen har startet bra.

Fjelltopper og ei sol som titter frem er de nye visuelle elementene i logoen for Åpningsuka ved Høgskolen i Molde.

– Logoen spiller på naturen, og det er jo det Molde er kjent for, sier ukesjef Victoria Ness.

Åpningsukas nye logo.
Åpningsukas nye logo.

Hun opplyser at vinnerbidraget i logokonkurransen kommer fra en anonym student, og at Åpningsuke-styret har bidratt til å videreutvikle denne logoen.

Styret for Åpningsuka vil ennå ikke avsløre hvilke artister som er booket til høstens studiestart, for det vil nemlig bli arrangert en konkurranse om å gjette riktig artist blant påmeldte faddere. Premiene i denne konkurransen er fire ukesbånd, ett bånd for hver artist.

LES MER: Fornyer Åpningsuka

Amalie Henden og Oda Glærum har deltatt på et arrangement i Trondheim for åpningsukeansvarlige fra UH-institusjoner fra hele landet, der blant annet Lykkepromille og NTNU-studentenes ruspolicy sto på programmet.

– Alle faddere vil få fadderopplæring, og alle studenter kan være med som fadder. I år vil fadderne i større grad enn tidligere informere om linjeforeningene på høgskolen. Vi ønsker å bidra til å øke studentengasjementet på campus, sier Oda Glærum.

Styremedlemmene understreker at også engelsktalende og internasjonale studenter er ønsket som faddere. De vil gjerne ha en fadder per fem fadderbarn, og trenger da totalt cirka 100 faddere til de to ukene Åpningsuka pågår.

Her er påmeldingskjemaet for den som ønsker å være fadder, og her er Åpningsukas side på Facebook.  Det blir kick off-fest for fadderne både i slutten av april og den første mandagen i åpningsuka, som er 13. august.

Onsdag 15. august er det åpning av studieåret og festkonsert for hele byen på Rådhusplassen i Molde. Ellers opplyser styremedlemmene at det vil bli arrangementer som Internasjonal dag, Bar til bar-løype, fester på Smuget, sportslig innedag kalt Molde Olympics, aktivitetsdag ute og fjelltur i løpet av Åpningsuka.

– Nå håper vi bare at det blir to uker med sol ved studiestart, sier Victoria Ness.

– Det hadde vært deilig! istemmer Amalie Henden.