Start HiM og Fonte Verdi-gründer Ton Hazes var med på Protomore Kunnskapsparks andre Protobar.
– Ideén kommer fra Gründer-Norge. Det hele startet på Lillehammer med en møtearena, sier Jørn Heggertveit, som jobber med Nytt næringsliv i Protomore Kunnskapspark. Heggertveit forklarer at Protomore ønsker å skape en møteplass mellom næringsliv, studenter og gründere i regionen.
Protomore arrangerer også månedlig gründerfrokost med rundt 50 gjester.
– Vi ønsker at dette skal være et lavterskeltilbud for enklere å skape en møtesplass for våre målgrupper, forteller Heggertveit.
Ton Hazes har startet ysteri og saftpresse midt i Molde sentrum under navnet Fonte Verdi. Han har benyttet seg av Protomore for å få i gang en industrialisering av det som har vært som en hobby for pensjonisten. Det ble sagt under dagens Protobar at Ton Hazes mulig er den første som lager ost for salg i Molde i nyere tid. Hazes begynte dette prosjektet når han så hvor mye av frukten mange har i hagene sine som ble liggende og råtne. Han hadde med seg smaksprøver på eplejuice, pærejuice og to forsjellige goudaoster.
Start HiM holdt en presentasjon av hva Start er, hva de gjør, og hvordan de ønsker mer kontakt med gründere og næringslivet i Molde.
Andreas Hareide Hansen er nestleder i studentforeningen Start HiM. Hareide Hansen forteller at Start HiM samarbeider med Protomore.
– Vi hadde lab-kurs med Protomore nå tirsdag som var, og har med det blitt opplært i bruk av innovasjonslaben til Protomore, sier Hareide Hansen.
Start HiM ønsker å starte med workshops, innovasjonskvelder, og caseløsingkurs i nærmeste fremtid i samarbeid med Protomore. Dette er først og fremst tenkt rettet mot studentene på Høgskolen i Molde.
Videre forteller Hareide Hansen at dagens Start HiM ønsker å komme opp og frem.
– Vi søker etter nye medlemmer som ønsker å være med på spennende kurs og workshops!