Høgskolestudent Vidusan Yoganathan (22) ser fram mot flere landslagssamlinger. Foto: Saravin Sadasaralingam

Norgesmester Vidusan ser mot internasjonal suksess

Vidusan Yoganathan (22), som på andre året studerer sport management  ved HiMolde, har har sikret seg en karriere innenfor e-sport. Det er en bransje som de siste årene har vokst til en gigantindustri.

Av NIRUSHNAHARAN THANIKASALAM

Alt startet på gutterommet på Jessheim, hvor han satt og spilte det populære fotballspillet FIFA på konsollen sin. Lite ante han da, at han en gang ville bli signert til et eSerie-lag, nemlig Lillestrøm. Han satt ofte og spilte mot flere meritterte e-sportutøvere, og fant kjapt ut at han klarte å holde nivået som skulle til for å bygge en karriere som e-sportutøver.

Gjennom sine gode prestasjoner som såkalt hobbyspiller, klarte han nemlig å liste seg inn på Topp 100-listen over FIFA spillere i hele verden. Da tok det ikke lang tid før Lillestrøm Sportsklubb la merke til stortalentet og signerte profesjonell kontrakt med jessheimgutten.

– Dette var et stort øyeblikk for meg at LSK ga meg sjansen, sier Vidu, som han blir kalt i e-sportverdenen.

Vidusan ble signert samtidig som sin lagkamerat Bao Nguyen (20). Med seg har han også e-sporttrener Thillip Tangarasa, som også er mental trener for e-sportlandslaget. Der har Vidusan og Bao vært på en del samlinger, med flagget på brystet.

– Det jeg ser etter i en spiller er en sterk motivasjon og et pågangsmot – særlig når ting ikke går så bra – lojalitet, talent og at spilleren er et forbilde. Disse kvalitetene vil jeg påstå Vidusan har. Han har utviklet seg fra å være en ukjent FIFA-spiller til og bli en av landets beste på kort tid. Han har samtidig klart å ta vare på de rundt seg. Han har fortsatt en del ting å jobbe med for å bli bedre, noe han arbeider hardt for å klare, sier Thillip stolt om Vidusan.

Etter sin første sesong som e-sportutøver har Vidusan klart å utmerke seg som vinner av kongepokalen og norgesmester i FIFA, samt en sterk sesong i eSerien.  Han er nå klar for en ny sesong.

– Dedikasjon og målrettet arbeid var oppskriften til vår suksess i norgesmesterskapet, sier Vidusan.

Vidusan Yoganathan har testet det nye FIFA-spillet i flere dager nå, og synes den virker bra. Foto: Saravin Sadasaralingam

Den siste tiden har han brukt på å gjøre seg kjent med den nye konsollen Playstation 5 og den nye utgaven av FIFA som blir sluppet i løpet av høsten.

Han har også gjort seg såpass bemerket i e-sportmiljøet at han nylig ble lansert som en ny tilvekst i e-sportorganisasjonen 777 Esports. Organisasjonen er et stort management for e-sportutøvere og andre kreative artister, som blant annet Arif, Kjartan Lauritzen osv.

– Målet for kommende sesong er å utmerke seg internasjonalt og konkurrere i diverse turneringer i utlandet. Jeg vil også kunne klare å prøve å gå for gull her i den norske eSerien, sier en ambisiøs Vidusan Yoganathan med et lurt smil.

Som tidligere nevnt, er han også bachelorstudent på andre året i sprtsledelse. Da han daglig må veksle mellom hvilke ting han skal fokusere på, er han likevel fast bestemt på at høgskolen er førsteprioritet. Han er også en ivrig fotballentusiast som selv spiller fotball på Moldestudentenes Idrettslag og heier på Manchester United.

Det blir spennende følge den unge og lovende Vidusans FIFA-eventyr.