F.v.: Marius Skreiberg (26) og Andreas Bull Gjertsen (27) - klare for logistikkkarrieren. Foto:Privat

Går rett til jobb: — Ga meg perfekt grunnlag

Marius Skreiberg og Andreas Bull Gjertsen er klare for å ta fatt på spennende logistikkkarrierer, henholdsvis som operasjonell innkjøper og materialmanager.

De har nylig fullført bachelorgraden i logistikk og Supply Chain Management ved Høgskolen i Molde.

Operasjonell innkjøper hos Europris

Skreiberg er klar for innkjøp. Foto: Privat

Marius Skreiberg (26) beskriver studietiden ved Høgskolen i Molde som meget god, og roser både læringsmiljøet og de faglige utfordringene.

– Studiet ved Høgskolen i Molde ga meg perfekt grunnlag for å komme videre i logistikkkarierren min, sier Skreiberg.

Han skal nå begynne som operasjonell innkjøper, en mulighet han ser frem til med stor entusiasme.

På spørsmål om hvilke kompetanse han tror vil bli mest nyttige i sin nye rolle, trekker han frem fag med mye  Excel bruk som distribusjonsplanlegging, Applied Decision Analysis, samt arbeidet med bacheloroppgaven sin.

– Intervjuprosessen var veldig positiv. Arbeidsgiveren var spesielt nysgjerrig og interessert i at jeg hadde studert ved Høgskolen i Molde, så det hjalp overraskende bra, sier Skreiberg.

Materialmanager for TechnipFMC

Gjertsen gleder seg til å jobbe. Foto: Privat

Andreas Bull Gjertsen (27) fikk allerede i april fikk tilbud om jobb som graduate materialmanager hos TechnipFMC i Kongsberg.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått jobb i et så stort og ettertraktet selskap. Her er det mye rom for utvikling og karrieremuligheter. Under selve intervjuprosessen la de faktisk vekt på at de hadde gode erfaringer med tidligere studenter fra Høgskolen i Molde. Dette viste seg å være en fordel for meg, siden HiM bærer et så godt rykte for sine logistikkstudier, sier Gjertsen.

Gjertsen fremhever spesielt faget forretningsprosesser og ERP som svært relevant for hans nye jobb, siden dette faget dekker moduler innenfor SAP, som er et viktig verktøy i hans fremtidige arbeid. Også andre fag med mye Excel-bruk , distribusjonsplanlegging og prognosefag, vil være nyttige i hans nye rolle.

– Jeg er veldig fornøyd med lønnen og de gode vilkårene som følger med jobben. I tillegg setter jeg stor pris på det sosiale miljøet og de ulike arrangementene selskapet tilbyr, det blir på en måte som en ny familie, sier Gjertsen.

Begge studentene anbefaler Høgskolen i Molde på det varmeste til andre som vurderer en utdanning innen logistikk.

– Høgskolen i Molde er ansett som en av de beste innen logistikk og er kjent for sine dyktige forskere og forelesere, avslutter Gjertsen.