Students on the top of Moldeheia aka Tusenårsvarden. Photo: Nancy Le

Seks vinnertips for nye studenter

Det er viktig å kose seg som nyinnflyttet student i Molde.

1.  Hør levende musikk

Det er flere hete konserter i høst og her er et tips til hva du kan kjøpe billett til asap. Rap-eksplosjonen Moonchild Sanelly fra Sør-Afrika er en av seks artister det er verdt å få med seg under årets Molde Mundo.

Hun opptrer på Storyville fredag 1. november.

Følg linken og sjekk ut Molde Mundo 2024 her!

2.  Hopp i havet

Kringstadbukta – Moldes beste badestrand – ligger i gangavstand fra Molde Campus og er et populært turområde både for studenter og andre. Foto: Arild J. Waagbø

En oppfriskende dukkert er godt for sjela og fullstendig frakobling fra et klamt grupperom. Førstevalget for en HiMolde-student er åpenbart naturstranda Kringstadbukta, som ligger cirka en kilometer fra Molde campus.

Kringstadbukta har alltid vært mye brukt av studenter i Molde. Her kan du tenne bål, grille, spille fotball eller kaste frisbee, eller gå en romantisk kveldstur med en nøye utvalgt medstudent!

Nærmere sentrum er Høstmarkberga i Lillevika en finfin badeplass, glem heller ikke Moldeelva med sine mange badekulper oppover lia, eller Retirostranda der du kan dødse fra femmeteren.

Om du foretrekker sydenvarme må vi ikke glemme Moldebadet. Ganske heftig vannsklie og boblebad er det du kan forvente.

Nausta Molde ligger ved sjøfronten. Book time og sett deg inn til du smelter og renner ut i fjorden for en herlig detox.

Både fjell og fjord kan nytes i den flytende badstua Nausta i Molde sentrum. Foto: Andrea Strand Barkve

3. Gå i naturen

Ingenting tar rotta på stress og mas som en tur i skog og mark. Det er nettopp derfor mange har bosatt seg i Molde! Her er du aldri mer enn 15 minutter unna marka. Den er like fin, sommer som vinter, og en yndet boltringsplass for småbyens folk og fe.

Fra toppen av bydelen Kvam er veien rask til f. eks. Mekvannet, vakre Langvannet og utsiktspunktet Kringstadnakken (355 moh.)

Utsikten fra utkikkspunktet nær toppen av Kringstadnakken. Foto: Marie Nygård

Det tar cirka 45 minutter å gå til Varden (407 moh.) fra Molde sentrum. På Varden er det fantastisk utsikt mot det såkalte moldepanoramaet. Videre fra Varden er turen lett over til Skihytta og opp til folkefavorittene Frænavarden og Tusenårsvarden.

Fra Tusenårsvarden (530 m.o.h.) har man fin utsikt m.ot Audunstjønnan. Foto: Christer Olsen

4. Kos deg ute

Posh stemning og byens beste drinker serveres på Syd. Her kan du også enkelte kvelder høre liflige og dansbare lyder i regi av DJ-er moldekollektivet Läuget.

På Syd blir du alltid godt tatt i mot av Mehmed. Foto: Kristina Westad

Legendariske Brygga ved Trafikkterminalen byens eneste brune pub, Her er det fine priser for ei sosial kule på studentbudsjett. Topp stemning for vennegrupper, og ikke minst er karaokekveldene superpopulære blant byens studenter.

Brygga i Molde. Foto: Arild Waagbø

Fuzzy Platebar har musikkquiz torsdag, musikkbingo fredag og disco uten covercharge i kjelleren fra klokka 23 på lørdag.

Tapp og Kork er byens trivelige ølbar, for de som er nørd på det området. De brygger også sin egen øl. Allmennquizen på tirsdag er etter min egen erfaring helt umulig. Men tar du utfordringen?

5. Bli med på laget

Romsdalingen er ikke kjent som en veldig utadvent type, men du kan snike deg inn på hen via den frivillige sektoren. Byens rike utvalg av foreninger og klubber en perfekt arena for å bygge kjennskap og vennskap.

Frivillige på Norsk Seilsportliga. Foto: Andreas Hustad

Det samme gjelder selvsagt også for høgskolens mange studentforeninger!

6. Ta litt teater

Å gå på teater er kanskje ikke så trendy blant halvvoksen ungdom, men jeg lover deg det er en helt rå opplevelse. Her får du se skuespill på nært hold, live og ekte. Alt kan skje.

Molde er velsignet med sitt eget teater, og i helga er det premiere på Jordor på jorda, basert på Edvard Hoems roman med samme navn. I premierehelga er forestillingen utsolgt, men i september og oktober er det billetter å få kjøpt.

Program for teaterhøsten finner du her:  Program Teateret Vårt.