Liv Bachmann blir dekan for Avdeling HS ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild Waagbø

Liv Bachmann blir ny HS-dekan

Høgskolstyret vedtok tirsdag å ansatte Liv Bachmann (56) som ny dekan for Avdeling for helse- og sosialfag ved HiMolde.

Hun begynner i åremålsstillingen på fire år 1. januar 2025.

— Når stillingen først ble ledig, så søkte jeg fordi jeg syns blandingen av faglig og administrativ ledelse er interessant, sier Liv Bachmann.

Bachmann sier at hun ofte sier hun er fra Nes fra Romerike, om folk spør, for det var der hun bodde i ungdomstida. Men som forsvarsbarn er hun vokst opp både sør og nord i Norge.

Hun ble ferdig utdannet sykepleier ved Haukeland helsefaghøgskole i Bergen i 1993 og tok senere videreutdanning i psykisk helse. I helsesektoren har hun arbeidet mye med psykiatri og akutte sykdommer, og hun har også i mange år hatt en bistilling ved den kommunale legevakten i Molde.

Siden 2010 har Bachmann vært fagansatt ved HiMolde, blant annet som studieleder ved sykepleieutdanningen. Hun ble førstelektor i 2019, og fra 2020 til i år har hun vært stipendiat ved høgskolen.

Så sent som i juni leverte hun inn en doktorgradsavhandling om bruk av tvangsmidler i psykisk helsevern, nå gjenstår det for henne å disputere.

— Arbeidet med studiekvalitet blir viktig i dekanjobben. Studentene er høgskolens beste ambassadører, sier Bachmann.

På fritida liker Bachmann å gå på turer, og for tida går hun også på kurs for å lære seg å lage bunad.

— Jeg trenger litt analoge gjøremål på fritida som en avveksling fra alt det digitale — litt mindfulness, sier Bachmann.