After-surf vibes på stranden med Henrik De Pril, Roelien Pysson, Maurice Van Daele, Daan van Erkelens og Bas Bekaert. Foto: Kristina Westad

29 studenter dro på surfetur til Hoddevik

STADLANDET (Panorama): Helgen 20.-22. september arrangerte iFri surfetur til Hoddevik. I storslåtte omgivelser på ett av Norges feteste surfespots ble det skapt minner for livet for de 29 studentene som ble med.

Turen startet fredag morgen fra Molde, og skulle ta ca. 5 timer i bil. Men med de mange fergene og den fantastiske utsikten langs veien, føltes reisen ikke så lang ut.

Kjøreturen til Hoddevik er helt magisk. Foto: Kristina Westad

Hoddevik er en juvel i den norske surfescenen. Spottet ligger veldig remote, og uten mobildekning. Det kan føles uoppnåelig å komme frem men belønningen er stor for den som tar turen. Med myke sett, perfekt for nybegynnere, et hav av andre surfeentusiaster og fantastisk stemning fra morgen til kveld, vil dette bli en helt rå tur enten man reiser alene, på firmatur eller med vennegjengen.

Blant flere campsites i Hoddevik er det alltid Stad Surf som blir valgt til overnatting og surfeskole. Ved denne sjarmerende surfehytten kan du uansett erfaring få en minneverdig opplevelse når som helst på året.

Undertegnede møtte opp til frokost kl. 08.00 lørdag morgen, da det i følge programmet var frokost. Men som tidligere skater, og nå surfeentusiast, burde jeg ha skjønt at vibbene på surfcamp er litt mer laidback enn ved andre sportslige samlinger.

Blai Maza, Anton Garzia-Zarandieta, Francesco Sferrazzo og Thibault Planchon var tidlig på denne lørdagen. Foto: Kristina Westad

Hanna Einarsdotter Vetrhus, logistikkstudent på andreåret og styremedlem i iFri, kunne fortelle at deltakerne velger selv hva, når og hvor de vil slenge seg rundt og hvilke aktiviteter som frister. Noen går fjelltur, noen surfer og noen sover.

Instruktør Petter Kjelsnes fra Stad Surf, med Francesco Sferrazzo, Giulia Baisini og Odin Jean Aadland. Foto: Kristina Westad
Thibault Planchon, Blai Maza og Hanna Einarsdotter Vetrhus storfornøyd med lørdagens surfsession. Foto: Kristina Westad
Blai Maza fra Barcelona viser skills med en tweaked BS i Hoddevik. Foto: Kristina Westad
Lena Eline Mortensen drepte det på Hoddevik. Foto: Kristina Westad
Anton Garcia-Zarandieta. Foto: Kristina Westad
iFri-styret fra toppen; Jacob Gjørtz, Daniel Langnes Ciric, Frida Vik, Jessica Stein, June Engen Dale og Odin Jean Aadland Foto: Kristina Westad.