Arild J. Waagbø - ansvarlig redaktør i Panorama HiM.

Velkommen som Panorama-leser

LEDER. I dag kan du for første gang lese Høgskolen i Moldes nye nettavis – Panorama.

Da professor Hallgeir Gammelsæter stilte til valg som rektor ved Høgskolen i Molde, sa han at han ville jobbe for å gjøre Høgskolen i Molde mer synlig i mediene.  Gammelsæter er også brennende opptatt av å gjøre molderegionens kvaliteter mer synlig nasjonalt. Dette er noe av bakgrunnen for at høgskolen søkte etter journalist og at undertegnede sent i desember i fjor for første gang møtte Gammelsæter og høgskoledirektør Gerd Marit Langøy til jobbintervju på Møterom 1.

Min første arbeidsdag var torsdag 2. januar og allerede tirsdag 7. januar foreslo jeg for Gammelsæter, Langøy og informasjonssjef Jens Petter Straumsheim at høgskolen burde lansere en uavhengig UH-avis, slik NTNU (Universitetsvisa), Universitetet i Bergen (På høyden), Universitetet i Oslo (Uniforum) og Høgskolen i Oslo og Akershus (Khrono) har gjort i nyere tid. Gammelsæter, Langøy og Straumsheim skal ha all ære for at de støttet forslaget fra dag én. Høgskolestyret støttet også forslaget og vedtok i slutten av januar Panoramas formålsparagraf. Styret utnevnte også et redaksjonsråd, som hadde sitt første møte i begynnelsen av mai. De nevnte UH-avisene utgis av utdanningsinstitusjoner med fra 14 000 til 26 000 studenter. At HiMolde – med sine knappe 2000 studenter – i dette selskapet er den definitivt minste institusjonen, vitner om at høgskoleledelsen og –styret tok dristige og fremtidsrettede beslutninger da de gikk inn for å slippe den frie og stundom kritiske presse løs i egne korridorer.

Panorama er altså den femte i rekken av uavhengige UH-aviser. I og med at det er HiMolde som er utgiveren, vil det opplagt bli mye å lese om hva som skjer med høgskolens ansatte og studenter i denne avisa. Men som navnet på avisa tilsier, vil vi også løfte blikket å få med oss det som skjer rundt høgskolen i molderegionen. Og når jeg tillater meg å bruke det redaksjonelle «store vi», så kan det forklares med at også ansatte og studenter skal bidra til nyhetsproduksjonen i avisa i tiden fremover.

Forskningsformidling vil bli høyt prioritert. Debatt likeså. Høgskolens egne professorer Hallgeir Gammelsæter, Kai A. Olsen og Kjetil Kåre Haugen vil bli faste spaltister i avisa. Haugen har allerede prøvekjørt sin spalte «Fra toppen av Haugen» på høgskolens hjemmeside. Allerede førstkommende fredag kommer neste levering fra den hånden. Også Jenny Klinge, som representerer Senterpartiet og Møre og Romsdal på Stortinget, har sagt seg villig til å være en av Panoramas faste spaltister ut dette året.

Ellers vil jeg benytte anledningen til å takke førsteamanuensis Hans Fredrik Nordhaug for at han i en travel hverdag som faglærer og studieleder har tatt seg tid til å snekre sammen en enkel og effektiv publiseringsløsning for Panorama. Panorama vil alltid være under konstruksjon.

Jeg håper at avisa blir til nytte og glede for leserne. Ris, ros, tips, leserinnlegg og kronikker tar jeg gjerne imot. Send dem til panorama@himolde.no.

(PS! Klikk Liker på Facebook-sida vår, så får du Panorama-nyheter i Facebook-feeden din!)

Én kommentar til “Velkommen som Panorama-leser”

Det er stengt for kommentarer.