Studenthybel på Molde Campus. Foto: Arild J. Waagbø

Mangler 100 studentboliger

Nær 100 norske studenter står på venteliste for bolig i Molde fra høsten av. Studentsamskipnaden ber private utleiere melde seg.

– Det kommer mange flere internasjonale studenter til Molde fra høsten av, og de er blitt tildelt 80-90 av de totalt 276 boligene Samskipnaden disponerer, sier boligsjef Venke Hovde ved SiMolde.

Boligene er fordelt på tre steder –  Glombo (29), Molde Campus (160) og Kvam (87).

Har boliggaranti

En avtale mellom Studentsamskipnaden og Høgskolen gjør at internasjonale studenter har boliggaranti, og fra høsten av vil det bo internasjonale studenter i over 40 prosent av Samskipnadens boliger.

Boligsjef Venke Hovde ved Studentsamskipnaden i Molde. Foto: Arild J. Waagbø
Boligsjef Venke Hovde ved Studentsamskipnaden i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

– Det er noen som ringer oss og er fortvilet over at de ikke har fått tildelt bolig. Noen er litt lei seg. Og i slutten av juli begynner foreldrene å ringe oss om boligsituasjonen. Problemet løser seg til slutt – det har det alltid gjort, men vi oppmoder private utleiere i Molde om å melde seg på vår hjemmeside. Da formidler vi kontakt mellom studenter og utleiere, sier Venke Hovde.

Her kan du registrere deg om du har hybel eller leilighet som kan leies ut til studenter.

Vurderer å bygge ut

Hovde sier at det blir mer og mer aktuelt å bygge flere studentboliger på campus. Området er regulert for at det kan bygges to studentboliger til der, opplyser hun.

– Avtalen vår med Studenthotellet i sentrum opphører i august, så der mister vi også 36 hybler fra høsten av, sier Hovde.

Midt på sommeren er Jazzfestivalen storforbruker av studenthybler. Festivalen leier over 100 leiligheter av Studentsamskipnaden.