Panorama-forsiden 1. juli 2014. Skjermdump.

Våre 3500 første

I juni hadde høgskoleavisa Panorama over 3500 unike brukere.

Mandag 2. juni gikk nettstedet du nå leser på lufta for første gang. Siden den tid har over 3500 unike brukere vært innom avisa. De har generert over 10 000 sidevisninger ved cirka 5000 besøk. Det viser tall fra Google Analytics.

De fleste leserne hører til i Møre og Romsdal (53 prosent), mens den nest største lesergruppen (22 prosent) leser oss fra Oslo. 61 prosent av leserne våre er mellom 18 og 34 år.

Facebook-trafikk

I skrivende stund er det 328 personer som liker Facebook-sida vår. Mye av trafikken til Panorama kommer fra dette sosiale mediet, så alle som vil følge med på oss bør henge seg på der.

Fredag 27. juni hadde vi 173 besøkende på en time kl. 16, noe som foreløpig er vår største leserstorm.

Halvparten leser oss på mobiltelefon og brorparten av mobilleserne bruker en iPhone.

Ikke musikkavisa

Til sammenligning: Da Khrono – Høgskolen i Oslo og Akershus’ uavhengige nettavis – hadde blitt publisert i 100 dager i fjor, kunne redaksjonen telle 100 000 sidevisninger og 20 000 unike brukere.

På tross av at det er juli og relativt studentfritt i korridorene på Høgskolen  – mange potensielle lesere er i feriemodus – så regner jeg med at Panoramas lesertall vil stige  gjennom sommeren i takt med at flere får kjennskap til det nye mediet. I dag debuterte f.eks. Sp’s stortingsrepresentant og justispolitiske talskvinne, Jenny Klinge, som Panorama-spaltist, og om ikke lenge vil vi publisere Panoramas første portrettintervju.

Jeg vil nevne musikkavisa Panorama.no, som er en frivillig drevet og annonsefri nettavis. Panorama.no – nå oslobasert – har holdt det gående siden 1995, men ble relansert i vår og har i den siste tiden publisert en rekke plate- og konsertanmeldelser. Verken jeg eller Panorama.no’s redaktør tror at leserne vil forveksle de to avisene, men jeg anbefaler alle som siterer moldeavisa å omtale den som høgskoleavisa Panorama eller Panorama HiM.

God sommer!

Én kommentar til “Våre 3500 første”

 1. Takk for henvisningen og anbefalningen om å skille de to sidene!
  Lykke til videre!

  Mvh
  Frode Jørum
  webansvarlig og skribent
  Panorama.no

Det er stengt for kommentarer.