Jone Berge (19) har sommerjobb på Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Bekjemper ugress i 50 bed

Jusstudent Jone Berges sommerjobb er det grønne rundt Høgskolen i Molde.

19-åringen – som er oppvokst i Molde – studerer juss ved Universitetet i Bergen, og skal fortsette på andreåret der 12. august, men i snart seks uker har han jobbet på oppdrag for Statsbygg.

– Jeg holder orden på uteområdet og sørger for at 50 bed er fri for ugress, sier han.

– 50 bed?

– Ja, de sa det da jeg begynte å jobbe her. Jeg klipper gresset også. Det er en grei jobb. Jeg får være ute. Men det fins sikkert mer interessante og gøyere sommerjobber enn dette.

– Hvordan er jobben i 30 varmegrader? Lokker stranda?

– Klart jeg heller skulle ha vært på stranda nå. Det blir veldig varmt å jobbe nå, så man blir fort trøtt og sliten. Men det er jo mange år siden det har vært såpass bra sommervær i Molde. I løpet av de seks ukene jeg har jobbet her, er det bare en dag det har regnet hele dagen. Jeg har siste arbeidsdag på fredag. Det blir deilig.

– Hvordan er studentlivet i Bergen?

– Det er bra og sosialt. Jeg liker studiet og er interessert i juss. Det er et hardt studie, så jeg må jobbe mye. Mye mer enn jeg gjorde tidligere på videregående. Det er mye å lese og høyt karakterpress, for folk konkurrerer om å få de beste jobbene.  Vi har eksamener året rundt, med seks til åtte uker mellom hver eksamen. I tillegg kommer obligatoriske innleveringer, gruppearbeid og hjemmeeksamener.

– Hva er forskjellen på Bergen og Molde for en student?

– Bergen er en større by. Alt er større. Det er mer liv. Og mer uteliv.

– Hva med Molde, da? Det er jo opplagt at det ikke er nattklubbene her som lokker folk.

– Det er små forhold, og det kan være positivt. At det er et tett miljø. Og så er det fjellene og fjorden, da. Vi har en sinnsyk natur. Og vi har alt du trenger her.

– Vurderte du å begynne å studere på Høgskolen i Molde?

– Nei, jeg var litt lei og ville ikke bo hjemme lenger. Jeg vil ut og etablere meg for meg selv.