Eksempel på reporter på jobb. I dette tilfellet Panoramas redaktør - 1995-versjonen - på oppdrag for Dagbladet ved flomvollen på Kirkenær under storflommen i pinsen det året. Foto: Ole C. H. Thomassen

Panorama søker fotografer og studentreportere

Trenger du en jobb ved siden av studiene? Panorama søker kreative, nysgjerrige, begeistrede og kritiske studentfrilansere.

Panorama – Høgskolen i Moldes uavhengige nettavis – så dagens lys på tampen av forrige skoleår. Nå søker vi etter fotografer, skrivende journalister og videoreportere som kan ta på seg oppdrag i skoleåret 2014/2015.

Også studenter som kan illustrere artikler eller redigere videomateriale er velkommen til å bidra.

Arbeidet er lønnet.

Studentlivet

Aktuelle stoffområder er f.eks. studentlivet på campus, i byen, til fjords og fjells, samt studentpolitikk og -demokrati, utdanning, forskning, lokalt nærings- og kulturliv – i form av bildekavalkader, reportasjer, intervjuer og videosnutter.

I Panorama er ingen sak for liten og ingen sak for stor!

Det er klart en fordel om du har greie på sosiale medier og at du liker å skrive, om det f.eks. er tastaturet som frister deg mest. Er du en lidenskapelig hobbyfotograf, så er også det midt i blinken! Folk med f.eks. blogg-, video- og redigeringserfaring – den nye tids reportere – er selvsagt velkommen til å bidra på Panoramas nettside.

Engasjement

Det er en fordel om du er kreativ og samfunnsengasjert – at du har egne ideer til hva du vil lage saker om og hvordan du vil løse oppgavene. Har du tidligere erfaring fra medie-/journalistjobb, så stiller du i første rekke blant søkerne.

Men: Du trenger ikke å ha jobbet som fotograf eller journalist for å bidra i Panorama. Du vil få veiledning og sakene dine vil bli redigert/korrekturlest. Faglitteratur om journalistikk vil være tilgjengelig for de som ønsker å kvesse pennen litt ekstra.

Studentfrilansere vil få attester for utført arbeid som de kan ta med seg videre i studie- og/eller arbeidslivet.

Redaksjonsmøter

Panorama styres etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten, noe som betyr at avisa følger det norske presseetiske regelverket. Studentfrilansere (og andre bidragsytere) vil jevnlig bli invitert til å delta på redaksjonsmøter.

Det kan også nevnes at vi samarbeider og utveksler stoff med de øvrige UH-avisene i Norge: Khrono, Uniforum, På høyden og Universitetsavisa.

Arild J. Waagbø – undertegnede – er avisas redaktør. Jeg utdannet ved Norsk journalisthøgskole i Oslo og har redaksjonell fartstid fra bl.a. Dagbladet, NRK, VG, Det Nye og Nettavisen.

Send søknad (gjerne med arbeidsprøver, men iallfall med noen ord om deg selv og hva du vil  bidra med) til ajw@himolde.no.

Slå gjerne på tråden – 99467907 – eller stikk innom på rom 186 for en prat, om det er noen spørsmål knyttet til frilansoppgavene.

PS! Har du noe på hjertet, så send gjerne leserbrev Panorama. Tips tas også imot med takk.

Eksempel på reporter på jobb. I dette tilfellet Panoramas redaktør Arild J. Waagbø - 1995-versjonen - på oppdrag for Dagbladet ved flomvollen på Kirkenær under storflommen i pinsen det året. Foto: Ole C. H. Thomassen
Eksempel på reporter på jobb. I dette tilfellet Panoramas redaktør Arild J. Waagbø – 1995-versjonen – på oppdrag for Dagbladet ved flomvollen på Kirkenær under storflommen i pinsen det året. Foto: Ole C. H. Thomassen