Grillspade og paraply var dagens arbeidsredskaper for kokk Asgeir Hoel. Foto: Arild J. Waagbø

– Burgeren? Fantastisk!

PARTYTELTET (Panorama): – Vi mangler bare en rumener med trekkspill og et tappetårn, så hadde det virkelig blitt stemning her, sier assisterende kjøkkensjef Asgeir Hoel ved HiMolde.

Med grillspade i det ene hånda og paraply i den andre gjorde kokk Asgeir Hoel livet levelig for studentene på Molde Campus i dag.

– Det er er en og annen fyllesjuk student som vil ha burger og cola. Jeg har vel solgt rundt 30 burgere i dag. Litt tungvint å jobbe her, men det er bra stemning, sier han.

Kald kaffe

Ombyggingen av kjøkken og kantine i A-bygningen er forsinket. Nå er planen at kjøkkenet skal stå klart i midten av oktober, kantina i november. Matsalget skjer nå i partyteltet foran A-bygningen og i den lille kantina i B-bygningen.

– Vi må ha et varmmatstilbud til studentene, så her i teltet får de kjøpt pølser og burgere. Pluss at vi har fått en maskin som lager iskaffe. Vi har altså kald kaffe og varme burgere, smiler Hoel.

To nye studenter

Martin Nome (20) fra Nordstrand i Oslo og Torstein Jakobsen (23) fra Hamar – begge førsteårsstudenter på bachelorstudiet i sport management – er for øyeblikket teltets eneste gjester.

– Hvordan er førsteinntrykket av Molde og høgskolen?

– Det er positivt. Folk er hyggelige og det er fint sted. Det har tatt kort tid å bli kjent med folk, sier Nome, som ankom Molde for to dager siden.

– Har du forventninger til studiene?

– Det er bare i Oslo og Molde du kan ta denne utdanningen, så jeg håper at det er bra kvalitet på forelesningene. Drømmejobben etterpå er å lede en fotballklubb, sier han.

Torstein Jakobsen (t.v.) og Martin Nome hadde ikke noe særlig i mot burger og cola dagen etter Kick-off Party på Bar A. Foto: Arild J. Waagbø
Torstein Jakobsen (t.v.) og Martin Nome hadde ikke mye i mot burger og cola dagen etter Kick-off Party på Bar A. Foto: Arild J. Waagbø

– Mer imøtekommende

– Jeg har tidligere studert markedsføring på Hønefoss ved Høgskolen i Buskerud, og jeg syns folk er mer imøtekommende her. Det er lett å spørre fadderne om hjelp. Her har de rosa t-skjorter, så det er i det minste lett å se dem. På Hønefoss hadde de svarte t-skjorter, så de bare forsvant, sier Torstein Jakobsen.

Han kom til Molde sist fredag og er dermed nesten som moldeveteran å regne.

– Hva slags forventninger har du til studietiden her? Småbylivet kjenner du jo fra Hønefoss og Hamar.

– Innholdet i studiet er det viktigste – at studiene og studentlivet er bra.

– Drømmejobben etter studiene er?

– Jeg vil jobbe med idrett. F.eks. idrettsutvikling for barn. Vi er for dårlige på talentutvikling her i Norge, svarer Jakobsen.

– Helt enig! istemmer medstudent Nome.

Toppkarakter

– Men hva med burgeren? Hvordan smakte den?

– Burgeren? Den får toppkarakter. Den var fantastisk! svarer Jakobsen.

– Vi er litt slitne etter gårsdagen, forklarer Nome.

– Det ble en bra kveld på Valhall i går?

– Festen ble flyttet til Bar A inne i byen, for det var ikke plass til alle studentene på Valhall. Men det var en bra kveld og masse liv.

– Ble det sent?

– To-tida, var det vel.

– Ja, det er da utestedene stenger serveringen her i byen.

PS! Kl. 12.30 i morgen (fredag) spanderer rektor og høgskoledirektøren grillmat på alle de nye studentene.