- Alle har lyst til å vinne, sa Odd-Bjørn Hjelmeset og fikk tilhørerne på Karrieredagen på Molde Campus til å juble som Therese Johaug da hun tok sitt første individuelle VM-gull på tremila i Oslo i 2011. Foto: Arild J. Waagbø

Jublet som Johaug

– Det er vanskelig å være ærlig mot seg selv, men det gir resultater, sa tidligere langrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset da han holdt foredrag på Karrieredagen 2015 på Molde Campus.

Hjelmeset, som nå er sponsorsjef i Bama, fortalte til studenter og andre at ærlig selvevaluering er en nøkkel til suksess. Det har han selv erfart i langrennsløypa. Han fortalte at da han ganske enkelt hadde begynte å gi seg selv smilefjes og surefjes på hvordan han gjennomførte treningsøktene sine, noe som førte til at han presterte bedre i konkurranse.

Se flere bilder fra Karrieredagen 2015 på Panoramas FB-side.

– Greier du å være ærlig mot deg selv, så blir det resultater, erklærte han.

Odd-Bjørn Hjelmeset mener ærlig selvevaluering er viktig for å prestere godt. Foto: Arild J. Waagbø
Odd-Bjørn Hjelmeset mener ærlig selvevaluering er viktig for å prestere godt. Foto: Arild J. Waagbø

Fokus var et av hovedpoengene i Hjelmesets humørfylte foredrag. Han sa at han tapte et langrennsløp på Meråker på målstreken – med et hundredels sekund – fordi han hadde fått øye på ei vakker dame.

– Tar du den telefonen i dag eller utsetter du den til i morgen? Etterhvert blir det for få morgendager, advarte han.

– Må kose seg på jobb

Hjelmeset mener at trivsel er en viktig årsak til at landslaget i langrenn lykkes år etter år.

– Trivsel er viktig. Man må kose seg på jobb – eller i studiehverdagen – og ha det moro, sa Hjelmeset.

LES MER: – LinkedIN er ekstremt viktig

Han understreket også at det er viktig å kunne glede seg over andres prestasjoner.

– Alle her klarer å bli bedre enn alle andre i noe, sa han til tilhørerne i et nesten fullsatt Haavelmo auditorium.

– Alt etter planen

Andre Ree (leder) og Michela Sala (dagansvarlig) er blant studentene i Karriereforum som arrangerer står bak karrierearrangementen 28. januar og 4. februar. Foto: Arild J. Waagbø
Andre Ree (leder) og Michela Sala (dagansvarlig) er blant studentene i Karriereforum som arrangerer står bak karrierearrangementen 28. januar og 4. februar. Foto: Arild J. Waagbø

I alt var 21 bedrifter representert på Karrieredagen 2015. Student Andre Ree, som leder Karriereforum, sa midtveis i løpet at han var strålende fornøyd med arrangementet.

– Vi har planlagt godt og alt går etter planen, sa Ree.

– Studentene i Ålesund sa i Sunnmørsposten i dag at det har vært vanskelig å få bedriftene til å stille i år. Har dere opplevd det samme?

– Det er ikke alltid lett å selge Høgskolen i Molde, så her har det alltid vært vanskelig. Vi kan ikke skylde på dårlige tider. Kværner og PostNord er nye av året, og det er vi fornøyde med. Noen bedrifter har sagt at de sparker folk og at det vil ta seg dårlig ut å delta på studentrekruttering, men  jeg mener at dette handler om å bygge beriftene som attraktive arbeidsgivere på lang sikt. Om fire år så skal jeg kanskje bytte jobb og da kan det inntrykket jeg fikk av bedriften på Karrieredagen være viktig for om jeg søker eller ikke, sa Ree.