Studentene kåret National Oilwell Varco til årets bedrift på Karrieredagen 2015. Foto: Erlend Bjørtvedt (CC-BY-SA)

Ble årets bedrift igjen

For andre år på rad kåret Molde-studentene National Oilwell Varco (NOV) til årets bedrift.

Av CHRISTER OLSEN (tekst og foto)

NOV-kollegaene Kjetil Wanach Berg (t.v.) og Geir Ove Brikstad tok imot blomster på vegne av årets bedrift. Begge har studert ve d Høgskolen i Molde. Foto: Christer Olsen
NOV-kollegaene Kjetil Wanach Berg (t.v.) og Geir Ove Brikstad tok imot blomster på vegne av årets bedrift. Begge har studert ve d Høgskolen i Molde. Foto: Christer Olsen

Kjetil Wanach Berg jobber som salgsingeniør i NOV og var lett å få i tale etter prisutdelingen. Han opplevede studentene som nysgjerrige på hvor jobbene finnes i en organisasjon som NOV og sa at livserfaring og arbeidserfaring er vel så viktig som fine papirer. Hans NOV-kollega Geir Ove Brikstad sa at han gjerne kommer igjen neste år for å dele erfaringer med HiMolde-studentene.

LES MER: Jublet som Johaug

Tonje Sannes Drivvold studerer jus og administrasjon og forventet seg flere bedrifter på karriereaften. Det ble mye kos og ingen kontakter, men etter siste ukes teaser har hun nå profil på LinkedIn.   Foto: Christer Olsen
Tonje Sannes Drivvold studerer jus og administrasjon og forventet seg flere bedrifter på karriereaften. Det ble mye kos og ingen kontakter, men etter siste ukes teaser har hun nå profil på LinkedIn.   Foto: Christer Olsen

De to var enige om at ærlighet er det aller viktigst i en jobbsøkerprosess. Man bør unngå å pynte på CV-en. Dessuten mener de at forberedelser viktig. De anbefaler jobbsøkere å sette seg inn i informasjon både om selskapets historikk og svingninger i industrien. De sa at muligheter byr seg i oppgangstider og da gjelder det å være på hugget.

Glenn Andrè Handegård, avdelingsleder i Necon i Stavanger, delte sine erfaringer som karrierebygger med en forventningsfull sal. Han sa at det er viktig å ha tro på seg selv og selge seg selv, men uten at man blir for frekk.  Man må vise at man vil og kan.  Han poengterte at vitnemål ikke er alt og at baren ikke må undervurderes som rekrutteringsarena. Han traff selv en av sine arbeidsgivere nettopp i baren.

LES MER: – LinkedIn er ekstremt viktig

En variert tapasmeny møtte deltakerne på karriereaften på Hotel Alexandra: Marinerte aspargesbønner, røkt laks på potet med rømme, brødpudding med ost og skinke, fylte egg med reker, aïoli, wraps med osteskinke, kyllingspyd sweet chili, crispy kyllingvinger og kjøttboller i hot saus, for å nevne noe. Foto: Christer Olsen
En variert tapasmeny møtte deltakerne på karriereaften på Hotel Alexandra: Marinerte aspargesbønner, røkt laks på potet med rømme, brødpudding med ost og skinke, fylte egg med reker, aïoli, wraps med osteskinke, kyllingspyd sweet chili, crispy kyllingvinger og kjøttboller i hot saus, for å nevne noe. Foto: Christer Olsen

Han understreket at det er rom for å feile.

– Michael Jordan er en de største stjernene i USAs baskethistorie, men han var med på å tape 300 ganger og ble gjort til syndebukk 26 ganger. Å feile er en mulighet til å lære. Frykter man å feile så får man til lite, slo Handegård fast.

På slutten av årets karriereaften løftet den prisbelønte standup-komikeren Christer Torjussen stemningen  for de 70-80 studentene som var til stede på Hotel Alexandra.