Dette er utsikten mot fjord og fjell fra fellesstuene i de nye studentboligene som skal stå klare på Molde Campus neste sommer. Foto: Arild J. Waagbø

Studentkvartetter får store sørvendte stuer

To nye studentblokker som skal stå ferdig på Molde Campus neste sommer får fellesstuer for fire studenter mot sør.

Torsdag fikk direktør Knut Silseth i Studentsamskipnaden i Molde tegninger av foreløpige planløsninger for de de to nye studentboligene på Kvam fra Kosbergs Arkitektkontor. Da første byggetrinn som sto ferdig høsten 2013, spratt det opp tre studentblokker med rom til 160 studenter her. I forrige uke meldte Kunnskapsdepartementet at regjeringen gir et tilskudd på nær 20 millioner kroner til 76 nye studenthybler på campus.

Det er de to blokkene mot sørøst som skal stå ferdige til semesterstart 2016. Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor
Det er de to blokkene mot sørøst som skal stå ferdige til semesterstart 2016. Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor

Utbyggingen av komplekset skjer østover. I Molde kommunes reguleringsplan er det tegnet inn i alt seks blokker og det er de to mot sørøst som skal realiseres nå til en totalpris av 53 millioner kroner.

– Vi skal ha et møte i boligavdelingen på mandag hvor vi skal se nærmere på de nye tegningene. I løpet av de neste to ukene skal vi sende inn en rammesøknad til Molde kommune.  Byggestart er planlagt i august i år og overlevering kan da skje 1. juli 2016. Boligene skal være klare til semesterstart neste år, sier Silseth.

Her er den foreslåtte planløsningen for de nye blokkene, med «Kvartettene» nederst på tegningen - altså mot sør. Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor
Her er den foreslåtte planløsningen for de nye blokkene, med «Kvartettene» nederst på tegningen – altså mot sør. Illustrasjon: Kosbergs Arkitektkontor

De tre blokkene i første byggetrinn rommer stort sett enkeltrom og noen dubletter, som Silseth kaller det. I dublettene deler studentene bad og kjøkken.

I andre byggetrinn har samskipnaden bestilt flere «kvartetter» fra arkitekten, der altså fire studenter deler kjøkken, to bad og terrasse. Stua blir nær 40 kvadratmeter, mens de fire hyblene blir litt over 12 kvadratmeter.

– Fra 2016 får vi en ganske fin blanding av enkelthybler, dubletter og kvartetter. Vår erfaring er at særlig jentene vil ha enkelthybler, mens guttene i større grad vil bo i fellesskap med andre, sier Silseth.

Knut Silseth, direktør for Studentsamskipnaden i Molde, med arkitekttegninger av de nye studentblokkenene som skal ferdige på campus sommeren 2016. Foto: Arild J. Waagbø
Knut Silseth, direktør for Studentsamskipnaden i Molde, med arkitekttegninger av de nye studentblokkenene som skal ferdige på campus sommeren 2016. Foto: Arild J. Waagbø

Andre byggetrinn vil i likhet med det første bygges med moduler som er produsert i utlandet. De vil komme inn fjorden på båt, kjøres til campus som bred last i konvoi og settes på plass med kraner.

– Med de økonomiske rammene vi har, så klarer vi ikke å plassbygge dette i Norge. Lønnskostnadene er for høye. Mest mulig av produksjonen må foregå i landet som produserer modulene. I forrige runde ble modulene produsert i Estland. Jeg besøkte selv leverandøren og så hvordan de jobbet i store haller. Vi er veldig fornøyd med kvaliteten på det vi fikk levert den gangen, sier Silseth.

Silseth opplyser det er en inngått en intensjonsavtale om at entreprenøren Christie skal reise de nye bygningene.