Stabæk-trener Bob Bradley på Aker stadion 16. mai i år. Foto: Per Tormod Nilsen

Bob-bob

På toppen av Haugen hører vi Chopin i dag. Det synes som passende avkobling etter gårsdagens seanse på Aker stadion. Hjemmelaget presterte dessverre – men ikke uventet – slett ikke optimalt.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.
Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Undertegnede og kollega Knut Peder greide knapt nok å mobilisere interesse for hva MFK foretok seg på banen i 1. omgang, og henfalt til vidløftige diskusjoner om verdens og økonomiens viderverdigheter i stedet. Knut Peder avslørte en midtstopper-fortid i Træff og imponerte med fotballfaglig forståelse som umiddelbart førte til kontraktsforslag om æresmedlemskap i Fra toppen av Haugen-teamet. Riktignok greide laget i blått og hvitt å øke engasjementet noe i 2. omgang, men vi forlot ikke stadion med jubel og champagneforventning etter 0-0-resultatet.

For å strø ekstra salt i såret slo VG-sporten i dag (søndag) opp en artikkel med tittelen «Molde skal ha fått avslag fra Solskjær». Er det ikke på tide å konsentrere seg om nyheter VG? Dette har Fra toppen av Haugen allerede behandlet utførlig i mai i år!

Her påstår VG at OGS ikke blir ny trener i MFK, som sagt – ingen nyhet. Men verre er påstandene om Bob Bradley. I følge VG ønsker Bob en korttidskontrakt og blir dermed ikke ansatt fordi MFK ønsker en mer permanent løsning. Om dette faktisk er tilfelle er MFK i ferd med å gjøre århundrets tabbe. Bob, eller Bob-bob som vi på toppen av Haugen selvsagt allerede har døpt ham, er utvilsomt en fantastisk trener. Stabæks innsats i inneværende sesong er intet mindre enn bemerkelsesverdig. Vi skal ikke trette leserne våre mer med gjentagelser om Bob-bob’s fortreffelighet.

Om VG skulle ha funnet et fnugg av sannheten her, er MFKs rolle imidlertid svært interessant. Bradley har ifølge VG merket seg  at det ble stukket kjepper i hjulene for Solskjærs ikke effektuerte overgang til Aston Villa, og det argumenters med Bob-bob vil ha full kontrakts-fleksibilitet. Han ønsker altså å kunne forlate trenerjobben når som helst om et fristende internasjonalt tilbud skulle dukke opp.

For kort tid siden (selv om undertegnede føler at dette skjedde for lenge siden) introduserte MFK-ledelsen et nytt begrep i det norske medie-vokabularet: «Fotball er ferskvare». Et fiffig forsøk på å rettferdiggjøre en ellers uggen sparking av Tor Ole Skullerud. Om fotball er «ferskvare» må vel det bety at om en noen gang skulle ha behov for en trenerkapasitet som Bob-bob, burde det være nå – om så bare for seks måneder.

MFK! Troen på at en kan lukke individer inne i langtidskontrakter er gammeldags. I en moderne globalisert verden må ressursene utnyttes når muligheten byr seg og gamle forestillinger om lange perspektiv og den samme treneren i mange år er selvsagt avleggs. Dere har jo sagt det selv: «Fotball er ferskvare». På toppen av Haugen er vi i vanlig akademisk ånd ytterst forsiktige med konkrete råd. La oss i denne kritiske fasen for hjemmelaget imidlertid gjøre et unntak. Om det nå er riktig som VG-sporten antyder at Bob-bob takker ja til en ett-års-kontrakt med Stabæk med fulle muligheter for å forlate klubben om han selv ønsker det. Tilby Bob-bob en ett-års-kontrakt som trener i Molde til det dobbelte av hva Stabæk tilbyr (det burde antagelig holde for å «presse» Bradley ut på landsbygda.) Det vil i så fall være den aller beste investeringen MFK noen gang har gjort.

Chopin toner ut og farger søndagsutsikten i alle regnbuens farger. Temperaturen er sjeldent behagelig. Er ikke dette en dag for gode beslutninger, MFK? Joda, det er det.

Bob-bob, hjertelig velkommen til Molde. Vi skal sørge for at du trives så godt her at din personlige fleksibilitet etter hvert blir verdiløs. På toppen av Haugen er vi 100% sikre på at bidraget slett ikke blir Bob-bob, selv om klengenavnet skulle tilsi noe annet.

–> Hallgeir Gammelsæter, Kjetil Kåre Haugen og Jenny Klinge er faste spaltister i Panorama.

Én kommentar til “Bob-bob”

Det er stengt for kommentarer.