Bjørn Jæger er kandidat for Borgerlista. Foto: Arild J. Waagbø

Jæger: – Sjokkerende at jeg ble valgt

Fem av «campus-kandidatene» ble valg inn i Moldes nye kommunestyre. Se også personstemme- og slengertoppen i Molde.

Student Kim Thoresen-Vestre (SV), høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (H), rådgiver Frank Gerald Lien (H) i Kunnskapsparken, student Inger Cecilie Frisvoll (KrF) og førsteamanuensis Bjørn Jæger (B) ble i går valgt inn i Molde kommunestyre for fire år.

Den største lokalpolitiske rystelsen var det i stor grad det nye aksjonspartiet Borgerlista som sto for, med en oppslutning på 7,9 prosent og fire plasser i kommunestyret. Den siste av disse plassene – som nummer 45 av totalt 47 i kommunestyret – gikk til Bjørn Jæger.

MDG debuterer også i kommunestyret med to representanter etter valget, mens Venstre ble kommunevalgets store taper i Molde og fikk halvert sin representasjon i kommunestyret fra seks til tre representanter

Se alle valgresultatene på Molde kommunes hjemmeside.

– Sjokkerende, sier Bjørn Jæger, som nylig har fått vite at han skal sitte i kommunestyret i fire år.

Men han mener at han snart er klar for oppgaven:

– Det er fint å få tillit. Og har jeg sagt A, så må jeg si B. Men jeg må innrømme at jeg har ikke tatt det helt inn ennå og vet ikke helt hva dette innebærer.

– Hva blir de viktige sakene for deg i kommunestyret?

– Økonomien til kommunen er i dårlig stand, så det må det ryddes opp i. Jeg skal iallfall jobbe for at vi ikke skal ta opp mer lån til en bypakke vi ikke trenger. Ellers er det viktig å få kontroll på kostnadene knyttet til helse- og omsorg i kommunen. Borgerlista er ikke ideologisk fundert, så vi er et saksparti. Jeg er opptatt av at Molde kommune må styres mer som en bedrift en som et slags nasjonalt demokrati, sier Jæger.

Personstemme-toppen (300 +):

Torgeir Dahl (H) – 1416 personstemmer

Frank Ove Sæther (Ap) – 361 personstemmer

Gerd Marit Langøy (H) – 338 personstemmer

Terje Tovan (B) – 328 personstemmer

Sidsel Pauline Rykhus (Ap) – 319 personstemmer

Gerda Tolaas (Sp) – 312 personstemmer

Slenger-toppen (100 +):

Torgeir Dahl (H) – 205 slengere

Gerda Tolaas (Sp) – 148 slengere

Terje Tovan (B) – 124 slengere

Frøydis Austigard (V) – 106 slengere

Valgdeltagelsen i kommunevalget var på 57,5 %, noe som betyr at hele 8753 moldensere ikke benyttet seg av stemmeretten i år.