Førsteamanuensis Harald Martin Hjelle er viserektor for forskning og formidling ved HiMolde. Foto: Eden Gao

Fyndig om forskning i kantina

Forskningsdagene frister i år med en daglig dose konsentert forskning i kantina på Molde Campus.

– Det som er nytt og spennende med Forskningsdagene i år er at vi hver eneste dag skal ha forsker-standup i kantina, sier førsteamanuenisis Harald Martin Hjelle, viserektor for forskning og formidling ved HiMolde.

Han beskriver det daglige lunsjarrangementet som en mellomting mellom Pecha Kucha og TEDx (Wikipedia-lenker), så det er ikke humor som er det sentrale. Mandag til fredag vil en HiMolde-forskere bruke ti minutter på å presentere noe fra sitt fagfelt. Presentasjonene starter klokken 12.10 hele uka.

– Presentasjonene skal være korte, konsentrerte og fyndige, sier Hjelle.

Her er standup-programmet for hele uka:

  • Mandag 21.9 kl. 12.10-12.20: Kai Olsen: Google lovet førerløse biler i 2017. Er det bare to år til vi kan møte robotbiler på veiene i Molde?
  • Tirsdag 22.9 kl. 12.10-12.20: Hans F. Nordhaug: IT-sikkerhet på personlig nivå
  • Onsdag 23.9 kl. 12.10-12.20: Solveig Straume: Kan fotball redde verden? – Om idrett og bistandsarbeid
  • Torsdag 24.9 kl. 12.10-12.20 Aud Orøy: Organdonasjon – angår det deg?
  • Fredag 25.9 kl. 12.10-12.20: Judith Molka-Danielsen/Mikhail Fominykh: A demonstration of VR with learning task

Etter forskerpresentasjonene blir det forskningsquiz – med bruk av Kahoot! – som studentene kan delta på.

Tirsdag kl. 18 på Teatret Vårt blir det både forskning og helseteater. Eva Gjengedal (HiMolde/UiB),  Else Lykkeslet (HiMolde),  Wigdis Sæther (HiST) og Jan Inge Sørbø (HiVolda) vil presentere forskning på demensproblematikk, skuespiller Hugo Mikal Skår skal lese utdrag fra «Vår underfulle verden» og videre blir det diskusjon om hvorfor og hvordan teatret åpner for samtale og forståelse. Rolf Magnus Orø og Marianne Myrbostad – tidligere og nåværende formidlingsledere ved Teatret Vårt – er også blant aktørene på dette arrangementet.

Tradisjonen tro vil Romsdals Budstikke publisere kronikker signert HiMolde-forskere gjennom hele uka. Kronikken vil også bli å lese i Panorama.

Panorama vil gjøre videopptak av de daglige forskerpresentasjonene og publisere dem på vår YouTube-kanal. Videoene vil også kunne ses på Rbnett.no.