Arild Hervik er professor ved Høgskolen i Molde. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Hervik skal lede nytt ekspertutvalg

Professor Arild Hervik (66) skal lede et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg som skal gjennomgå hjelpemiddelpolitikken i Norge.

Det melder Romsdals Budstikke i dag.

– Vi har et godt og rettighetsbasert system i Norge. På dette området kanskje verdens beste når vi tar med hele befolkningen. Men i gode system er det også rom for forbedringer. Velferdsforbedringer er målet, sier Hervik til avisa.

Arild Hervik er professor ved Høgskolen i Molde. Arkivfoto: Arild J. Waagbø
Arild Hervik er professor ved Høgskolen i Molde. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Resultatet av utvalgsarbeidet skal overrekkes arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) i desember 2016. Hervik opplyser at utvalget skal legge fram to modeller. En med dagens kostnadsnivå i hjelpemiddelsektoren og en med økte utgifter.

LES MER: På toppen av ekspertveldet

Eriksson sier til Budstikka at den profilerte HiMolde-professoren er rett mann til å lede utredningsarbeidet.

– Han vet hva dette handler om gjennom egne erfaringer. Samtidig har han stor kompetanse som professor. Han har ledet mange store offentlige utredninger, og har de beste skussmål. Hans store evne til å se framover vil jeg også trekke fram. Det er viktig, og jeg er veldig glad for at han sa ja til denne store oppgaven, sier Robert Eriksson.