HiMolde-rektor Hallgeir Gammelsæter (t.v.) og statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Fikk ikke endelig svar på allianseplanen

– Departementet var ikke beredt til å komme med noe endelig svar på allianseplanen, sier rektor Hallgeir Gammelsæter.

Torsdag formiddag møtte rektorer og direktører fra HiMolde, HiVolda og HiLillehammer statssekretær Bjørn Haugstad (H) i Kunnskapsdepartementet i Oslo. På agendaen sto blant annet de tre institusjonenes forslag til en UH-allianse, som de vil ha i stedet for å fusjonere med andre institusjoner.

LES MER: Argumenterer for sterke regioner i alliansesvaret

– Det var en konstruktiv diskusjon rundt forslaget, men mye handlet også om lærerutdanning, utfordringene Volda har på det området og om alliansen kan bidra i forhold til det, sier Hallgeir Gammelsæter etter det halvannen time lange møtet.

Han sier at ingenting er i veien for HiVolda som eventuelt alliansemedlem kan samarbeide med Universitetet i Bergen.

– Det ble også diskutert om hvorvidt en allianse vil være sterk nok til å ta vanskelige beslutninger. En allianse som ikke er i stand til det vil trolig fort bryte sammen, så den må være beslutningskraftig, sier Gammelsæter.