Vernepleiestudent Joseph Segarajasinghe (f.v.) og SiMolde-direktør Knut Silseth poserer med samskipnadens bursdagskake. Foto: Arild J. Waagbø

Sprek studentsamskipnad feiret 40-årsjubileum

Fokus på studenthelse, 250 nye studentboliger og sterk økonomi. Slik oppsummerer student og styreleder Eivind Tronsli (26) de viktigste sakene i hans tid i SiMolde-styret.

I dag markerte Studentsamskipnaden i Molde (SiMolde) at det er 40 år siden den ble stiftet. Dagens styreleder – Eivind Tronsli – har hatt plass i det studentkontrollerte styret siden 2012, de siste to årene som styreleder.

– Studentene har makta, men det er bred enighet i styret i de aller fleste sakene vi. Sakene er godt forberedt og styret ender stort sett opp med å fatte enstemmige vedtak, sier Tronsli.

Student Eivind Tronsli (26) har i to år vært styreleder for Studentsamskipnaden i Molde. I dag feiret samskipnaden at den er 40 år. Foto: Arild J. Waagbø
Student Eivind Tronsli (26) har i to år vært styreleder for Studentsamskipnaden i Molde. I dag feiret samskipnaden at den er 40 år. Foto: Arild J. Waagbø

På spørsmål om hvilke saker som har vært viktigst i hans tid i styret, svarer Tronsli slik:

– SHoT – Studentenes helse og trivselsundersøkelse var viktig, særlig opp mot det som har med psykisk helse å gjøre. Vi er nå i ferd med å få en avtale med psykolog om at studenter raskt skal få psykologbistand. Ellers er nye studentboliger viktig, at vi snart har fått bygd 250 nye studentboliger er veldig bra. Og ikke minst så er det viktig at samskipnaden har en sterk økonomi.

LES MER: Studentkvartetter får store sørvendte stuer

SiMolde-direktør Knut Silseth hadde også tatt på seg bursdagskrone for anledningen. Kronene var selvsagt levert av Anestua studentbarnehage, der man har stor kompetanse på dette feltet.

– Det er en sprek og oppegående samskipnad. Den vises ved at vi den siste tiden har fått på plass ny kantine og iSmuget, samt at vi har investert rundt 200 millioner kroner i 250 nye studentboliger på campus, sier Silseth.

Samskipnadens yngste brukere - barna i Anestua studentbarnehage - deltok også på feiringen og bidro med sang. Foto: Jan Ragnvald Eide
Samskipnadens yngste brukere – barna i Anestua studentbarnehage – deltok også på feiringen og bidro med sang. Foto: Jan Ragnvald Eide

Han opplyser at samskipnaden har 30 ansatte og omsetter for cirka 40 millioner kroner i året. Virksomheten omfatter barnehagedrift, bokhandel, boliger/eiendom og kantine. Videre har SiMolde også ansatten en studentrådgiver og en studentmiljøkoordinator.

Ifølge Silseth var moldestudentene tidlig ute med å stifte en samskipnad. Distriktshøgskolen startet opp i 1969, mens SiMolde så dagens lys i 1976.

Rektor Hallgeir Gammelsæter var blant de mange som fikk smake på SiMoldes bursdagskake. Foto: Arild J. Waagbø
Rektor Hallgeir Gammelsæter var blant de mange som fikk smake på SiMoldes bursdagskake. Foto: Arild J. Waagbø

– Det var samskipnader i de store byene, som i Ås, Oslo, Trondheim og Bergen, men moldestudentene var relativt tidlig ute med å stifte en samskipnad for å lettere få tak i lærebøker, få kantine og hybelformidling, forteller Silseth.

Han sier at studentsamskipnadene ble hjemlet i lov i 1988.

– Vi har tro på framtida og brenner for å få studenter til Molde og at de skal få en god opplevelse når de studerer her, sier Silseth.