Arnor Asgeirsson fra Reykjavik studerer på mastergradprogrammet i Sport Management ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Molde-student kapret av ambisiøse Fjellhammer IL

Arnor Asgeirsson (26) går i vår fra masterstudier i Molde til jobben som sportslig administrator i håndballklubben Fjellhammer IL.

Trond Olav Eek, styreleder Fjellhammer IL, skryter av å ha fått ansatt Sport Management-studentene på håndballklubbens hjemmeside:

«Arnor har lang erfaring som trener, tilsvarende norsk trener 4-utdannelse og har også vært klubbleder i ung alder for Fjölnir som er en stor håndballklubb på Island. Arnor vil bli en viktige støttespiller for Dag Vidar Jonassen og det sportslige teamet i gjennomføring og utvikling av håndballen.»

LES MER: Klar for konsulentjobb etter to studieår i Molde

Eek mener at med rekrutteringen av Arnor Asgeirsson og ny daglig leder Per Nygren – sammen med Anne Mathisen – har klubben fått «kanskje Norges beste klubbadministrasjon».

Islendingen forteller at han har vært på jobbjakt siden januar da han fant Fjellhammers stillingsutlysning på Facebook. Tidlig i mars var han på jobbintervju. Han begynner i stillingen i mai. Klubbens kvinnelag spiller i 1. divisjon (og mot Molde Elite neste sesong), mens Fjellhammers herrelag spiller i 2. divisjon.

– Det gleder jeg meg til, sier Asgeirsson.

Han var selv håndballspiller til han sluttet på grunn av skade som 20-åring, og har vært trener siden han var 17. På Island var han også daglig leder i sportsklubben Fjölnir, som han omtaler som «klubben i mitt hjerte».

LES MER: Får betalt praksis for europeiske topplag

Han hadde en bachelorgrad i Sport Science fra Island da han begynte å studere i Molde. I tilegg til å være trener på flere lag i Molde HK, har han i studietiden hatt utplassering i klubbens topplag for kvinner – Molde Elite.

– De beste kvinnelagene hjemme på Island ligger på rundt Molde Elites nivå, men styrkeforholdene mellom lagene er jevnere enn her. Det gir mer spennende kamper i seriespillet, sier Asgeirsson.

Temaet for Asgeirssons masteroppgave er kunnskapsutveksling mellom håndballmiljøene i Norge og Island.