Tesfaye Belay Takele (f.v.), Kiros Gebreanegawi Kebedow, Mesay Sata Shanka, Gari Umeta Kenea, Tassew Dhufera Tolcha og Mesay Moges Menebo - alle fra Etiopia - er godt fornøyd med hvordan de har blitt tatt i mot på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø

Vil ikke bli identifisert med HiMolde-kritikken

De sju etiopiske studentene på campus ønsker ikke å bli identifisert med kritikken Yohannes Yebabe Tesfay retter mot HiMolde.

Tre av dem – Mesay Moges Menebo (27), Kiros Gebreanegawi Kebedow (29) og Mesay Sata Shanka (32) – stiller til intervju på vegne av de sju studentene. De sier at kritikken tidligere masterstudent Yohannes Yebabe Tesfay retter mot HiMolde har gjort dem bekymret.

LES MER: Publiseringsfantom med storslegge mot HiMolde

– Folk har lett for å generalisere, så de kan kanskje tro at andre etiopiske studenter deler hans synspunkter. Men det gjør vi ikke. Vår erfaring med studietiden i Molde er annerledes enn det han gir uttrykk for. Vi har blitt behandlet som alle andre studenter her, og vi er veldig fornøyde med å studere her, sier Mesay Sata Shanka.

Masterstudent Yohannes Yebabe Tesfay publiserte tre vitenskapelige arbeider i 2014 og bidro med over 4,5 publiseringspoeng - 9 prosent av totalproduksjonen - ved Høgskolen i Molde dette året. Foto: Arild J. Waagbø
Masterstudent Yohannes Yebabe Tesfay publiserte tre vitenskapelige arbeider i 2014 og bidro med over 4,5 publiseringspoeng – 9 prosent av totalproduksjonen – ved Høgskolen i Molde dette året. Foto: Arild J. Waagbø

Shanka sier at grunnen til at studentene valgte å gå ut i Panorama, er at de ønsker at folk skal ha et balansert syn på de etiopiske studentene.

– Yohannes erfaringer er ikke representative for mine erfaringer, understreker Shanka.

Også Mesay Moges Menebo sier at han ikke kjenner seg igjen i Yohannes Yebabe Tesfays kritikk av HiMolde.

– Min opplevelse av de faglige ansatte ved høgskolen er at de er profesjonelle, høflige og svært hjelpesomme. Om jeg skal gi høgskolen karakter på skalaen dårlig, normal og bra, så blir karakteren ikke bare normal: vi har blitt eksepsjonelt godt tatt vare på ved Høgskolen i Molde, sier Menebo.