Vi besøkete et helsesenter og fikk orientering om det spanske helsesystemet. Foto: Privat

Lærerutveksling til Valencia

Erasmus-lærerutveksling styrker det internasjonale samarbeidet på bachelor- og masternivå.

Av ELIN MORDAL og INGEBORG ULVUND, HiMolde

University of Valencia er det største offentlig i universitet i Valencia, Spania og har over 40 000 studenter fordelt på fire campus. De tilbyr utdanning innen medisin og helsevitenskap, humaniora, ingeniørfag, utdanning, økonomiske og juridiske fag.

I juli var Ingeborg Ulvund (t.v.) og Elin Mordal ved Avdeling for helse- og sosialfag på lærerutveksling til University of Valencia, Faculty of Nursing and Chiropody. Foto: Privat
I juli var Ingeborg Ulvund (t.v.) og Elin Mordal ved Avdeling for helse- og sosialfag på lærerutveksling til University of Valencia, Faculty of Nursing and Chiropody. Foto: Privat

Under oppholdet i Valencia møtte vi vitenskapelig ansatte og internasjonale koordinatorer fra University of Valencia, Technological Educational Institution of Athens og Riga Medical College of the University of Latvia.

Internasjonal bilateral utveksling av sykepleiestudenter på bachelornivå ble videreutviklet og nytt samarbeid på masternivå ble drøftet. En samarbeidsavtale med University of Valencia er nå klar til signering. Dette er en viktig avtale for internasjonalisering på masternivå for Avdeling for helse- og sosialfag.

Sammen med Riga Medical College of the University of Latvia forsetter vi å drøfte muligheten for å inngå en samarbeidsavtale, først og fremst med tanken på Nordplus intensivkurs. Dette er et universitet vi per i dag ikke har avtale med.

Universitetet i Valencia hadde organisert et interessant program med blant annet orientering og omvisning på ulike nivå i helsetjenestetilbudet.

Dr. Fernando orienterte vitenskapelige ansatte fra nevnte universiteter om Centre Sanitari Integrat Juan Llorens, et spesialisert helsesenter på nivået mellom spesialist- og primærhelsetjenesten.

 Anna og Maria er spente før neste semesteret som blir ved sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Molde. Foto: Privat

Anna og Maria er spente før neste semesteret som blir ved sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Molde. Foto: Privat

Vi møtte også Maria og Anna, to sykepleierstudenter som kommer til HiMolde på utvekslingsopphold nå i august.

Vi prøvde ut paella, den kjente spansk spesialiteten som opprinnelig kommer fra Valencia. Paella er en risrett med ingredienser fra sjø og land, som for eksempel kylling, reker og blåskjell. Og vi besøkte kunst- og vitenskapsbyen Ciudad de las Artes y las Ciencias som ligger i utkanten av bysentrum og består av mange moderne og spektakulære bygg tegnet av byens kjente arkitekt Santiago Calatrava.

Vi anbefaler alle å ta en tur!