Knut Hofgaard Eikre. Foto: Sunniva Nerbøvik

Han er grossist i studentverv

Student Knut Hofgaard Eikre (22) er aktiv i fem utvalg og styrer.

Det er den siste onsdagen i august, det har så vidt begynt å regne og inne i Smuget er årets første utvalgsaften godt i gang. Skolens tolv utvalg skal vise seg frem og lokke til seg nye medlemmer. Utvalg går opp og utvalg går ned, men en fyr står ofte igjen på scenekanten og tar kun kortere pauser hvor han skifter genser, nemlig Knut Hofgaard Eikre.

— Vi må starte fra begynnelsen; hvordan havnet du i Molde?
Molde var mitt første valg når jeg søkte høyere utdanning. Jeg kom inn på juss- og administrasjonsstudiet, flyttet oppover sammen med en kompis og vi tok begge bacheloren vår her. Nå har han flyttet til Oslo for å ta masterstudier der, mens jeg fortsatt stortrives, sier Eikre, som i høst tok fatt på sitt fjerde år ved HiMolde, på masterutdanningen i samfunnsendring, organisasjon og ledelse (SOL).

Som innflytter fra Halden, med sine drøyt 30 000 innbyggere, var ikke den nye tilværelsen i Rosenes by en alt for stor overgang. Han har blitt en kjent skikkelse i gangene på campus, og er på hils med både rektor og kantinepersonalet. Likevel påstår han at det ikke var en bevisst plan å bli med i så mange utvalg.

Disiplinert
Før jeg kom til Molde, hadde jeg spilt håndball i sju år og da føltes det ganske naturlig å skulle fortsette med det. Jeg ble med i MSI (Moldestudentenes Idrettslag), hvor jeg først ble aktivitetsleder for håndballen, deretter nestleder og så har det vel ballet på seg derfra, ler han.

I tillegg til MSI, innehar Eikre verv som leder i Studenttinget, styremedlem i Smuget (grunnlegger av sportspuben) og i nystiftede Comitium, i tillegg til at han nylig ble valgt inn som avdelingsrådet for ØS (økonomi og samfunnsvitenskap).

Fyldig garderobe: — Det er utrolig varmt med alle disse på!, ler Eikre ikledd fire av jakkene fra utvalgene han har verv i. Foto: Sunniva Nerbøvik
Fyldig garderobe: — Det er utrolig varmt med alle disse på!, ler Eikre ikledd fire av jakkene fra utvalgene han har verv i. Foto: Sunniva Nerbøvik

— Hvordan får du tid til alt? Er det ikke utfordrende å ha så mange verv, i tillegg til masterstudiene?
— Man lærer seg fort å bli disiplinert når timeplanen er såpass full, men sånn jeg ser det er det utelukkende positivt å være med i et, eller flere, utvalg. De fleste av møtene blir holdt på skolen og når man da har kommet seg til campus, kan man like gjerne ta en tur innom biblioteket etter møtet for å gjøre litt lekser, sier Eikre.

Fadder: Sammen med Christopher Jacob Valstad var Knut Hofgaard Eikre fadder under årets Åpningsuke. Foto: Sunniva Nerbøvik
Fadder: Sammen med Christopher Jacob Valstad var Knut Hofgaard Eikre fadder under årets Åpningsuke. Foto: Sunniva Nerbøvik

Kjenner på mestringsfølelsen
Han forklarer videre at når man først har begynt å engasjere seg i et utvalg og investerer tid og energi i det, blir det vanskelig å plutselig skulle velge det bort.

— Når de sakene man brenner for, plutselig blir en realitet får man skikkelig mestringsfølelse. Jeg kan ikke si annet enn at det er både morsomt og veldig givende å være med i utvalg, sier han.

— Avslutningsvis – har du noen tips til ting å finne på i Molde?
— Sett bort fra skoleaktiviteter, er det mange flotte turer å gå i Moldemarka og på varme dager er Kringstadbukta, kun et lite stykke fra skolen, et fint sted å dra til. Er du sportsinteressert kan man dra på fotball- eller håndballkamp. Kjeder du deg i Molde, mangler du rett og slett initiativ!