Magnus Nohr karakteriserer seg selv som en digitalpedagogisk vekkelsesprest. Foto: Bård Halvorsen/HiØstfold

Digitalpedagogisk vekkelsesprest på «vinterlekene»

Foredrag om blokkjeder, bitcoin, digitalisering, datasikkerhet, digital pedagogikk og mer på Molde campus torsdag og fredag. Følg videostrømmen på Panorama.

– Jeg skal holde foredrag om bruk av video i undervisnings- og vuderingsarbeid. Kall meg gjerne en digitalpedagigisk vekkelsesprest, sier høgskolelektor Magnus Nohr ved Høgskolen i Østfolds lærerutdanning.

Han og kollega Ricardo Colomo-Palazios holder foredrag under tittelen Digital pedagogikk og samarbeid mellom akademia og arbeidsliv fra klokka 13 til 15 i morgen på Molde campus.

Nohr sier at han ikke driver med tradisjonell undervisning lenger, men holder seg til MOOC og flipped classroom. Han driver to MOOC-er (Massive Open Online Course): Innføring i IKT og Pedagogisk bruk av IKT, begge på 15 studiepoeng.

– På Innføring i IKT var det i høst 74 prosent av de som meldte seg på som sto på eksamen, og av alle som logget seg på læringsplattformen var det 84 prosent bestod eksamen. Vi uteksaminerte 234 studenter fra kurset, sier Nohr.

Han opplyser at 70 prosent av de som tok kurset er lærere i jobb, og 92 prosent av studentene meldte at de var fornøyde med kurset i forbindelse med evaluering.

– Videoundervisning er personlig, for du møter folk hjemme i stua deres. Jeg gir også video-feedback på oppgaver, noe som går fire ganger så fort som å skrive en tilbakemelding. Dette skal jeg snakke mer om i Molde. Ellers bruker vi Facebook, for det er der studentene er og nås raskest. Men postinger forsvinner raskt i Facebook-feeden, så der tar vi bare generelle problemstillinger. Det som er fagspesifikt bruker vi Canvas til, sier Nohr.

– Hva med eksamen? Vet dere at det er den registrerte studenten som svarer på eksamensoppgavene?

– Ja, det har vi god kontroll på. En eksamensbesvarelse kan være en refleksjonsvideo, eller en videoproduksjon, og da ser vi jo hvem det er som er på videoen, sier Nohr.

Se programmet for de første Populærvitenskapelige vinterlekene på HiMoldes hjemmeside. Panorama starter videostrømming fra lekene klokka 08.30 torsdag. Hold deg oppdatert her eller via Panoramas Facebook-side.