Janne Bekken (22) fra Averøya leder studentersamfunnet i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

– Stas å sitte på toppen og være med å bestemme

iStudent-leder Janne Bekken (22) vil gjøre det mer attraktivt for studenter å engasjere seg i utvalgene. Sjøl motiveres hun av jobboppgavene og samspillet med medstudenter.

Allerede på førsteåret på bachelorprogrammet i juss og administrasjon ble Bekken overtalt til å ta vervet som økonomiansvarlig i studendutvalget Comitium (juss og samfunnsforum), like etter tok hun steget opp til utvalgsansvarlig i iStudent og nylig ble hun toppsjef: iStudent-leder.

– Jeg har engasjert meg som frivillig fordi jeg ønsker erfaringen, det er sosialt og det pynter litt på CV-en. Det er skikkelig stas å sitte på toppen og være med å bestemme over studenthverdagen. Jeg er veldig fornøyd med årets styre i iStudent. Det er bra sammensatt og vi har mye humor. Det er motiverende i seg selv, sier Bekken.

LES MER: Her er det nye styret i iStudent

En av sakene hun har øverst på jobblista si, er å gjøre det mer attraktivt å engasjere seg i studentfrivillighet.

– Vi vil gi fordeler til de frivillige, slik som blåturen til Valldal og klatreparken der i fjor, så til høsten blir det ny tur, sier Bekken.

En ny idé iStudent-styret arbeider med er å knytte fordeler for både studenter og frivillige studenter til et medlemsskapskort for studentersamfunnet. Tanken er at det skal gi kortholderne rabatter for studenter hos samarbeidspartnere, som f. eks. utesteder i Molde.

– Vi har tenkt at kortet skal koste 300 kroner i året, men at det skal være gratis eller rabattert for studentfrivillige. Om det bare skal gjelde de i styrene eller alle som deltar frivillig, er sånt vi må finne ut av, sier Bekken.

DEBATT: Må HiMolde gi etter for et studenthus?

At nattklubben Kompagniet er lagt ned er et hett tema blant studentene i Molde for tiden, og mange ivrer for å få et eget studenthus.

– Vi har mistet en viktig partner i Kompagniet. Om vi skal ha et studenthus, så bør det ligge her på campus. Men det kan bli vanskelig å rekruttere nok frivillige til å drive et studenhus – det ser vi allerede i forhold til oppgavene på Smuget, så jeg vet ikke om det er gjennomførbart. På den annen side kan et studenthus skape mer engasjement, sier Bekken.

Studentleder Janne Bekken på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø

Studentlederen sier hun er fornøyd med å være student ved HiMolde.

– Vi har ikke mye å klage på. Det er en liten skole, men det er positivt. Jeg har snakket med studenter i Ålesund, og for dem er det nå frustrerende at administrasjonen sitter i Trondheim. Det er gull for oss at vi har så god kontakt med samskipnaden og høgskolen, sier Bekken.

Hva gjelder private forhold, opplyser Bekken at hun har kjæreste på Averøya og bor kollektivt sammen med to medstudenter i en leilighet i Storgata. Det blir noe Netflix på fritida, sier hun, men i bakgrunnen!

– Jeg ser Modern Family og Friends i bakgrunnen, så jeg ikke følger så mye med. Da får jeg jobbet med andre ting. Snart er det eksamenstid, så jeg vil helst ikke oppdage en ny serie nå. Uansett så liker jeg ikke action, krim og krig, men vil heller se noe med humor eller eventyr, sier hun.