Åpningsuka er musikkfest: Julie Bergan på Rådhusplassen

Her er soundtracket til Åpningsuka i august: Julie Bergan, Hkeem, Kjartan Lauritzen og Dårlig Vane.

Åpningsuke-sjef Victoria Ness og styret har nå gått ut med artistene som kommer til Molde for å spille for studentene, og for folk flest.

Onsdag 15. august holder Julie Bergan åpningsshowet på Rådhusplassen i Molde sentrum. Hele byen er invitert til denne konserten.

– I år setter vi opp busser for studentene fra campus til sentrum, opplyser Ness, som med dette vil forebygge at studentene er for trege med å avslutte vorspielene før åpningskonserten.

Julie Bergan bør være kjent for de fleste, hitlåta Arigato er spilt 74 millioner ganger på Spotify.

De øvrige konsertene er det bare studenter med ukesbånd som slipper inn på.

Først ute i denne rekken er Hkeem, som spiller på Kulturhuset mandag 20. juli. Hkeem er mest kjent for hitlåten Fy faen, som snart er spilt 35 millioner ganger på strømmetjenesten Spotify.

Onsdag 22. august er det rapperen Kjartan Lauritzen som står på scenen i Kulturhuset. Hans største hit så langt er Fredag, som er spilt over fire millioner ganger på Spotify.

– Han er en artig karakter, som er flink til å skape liv, sier Ness.

Sist, men ikke minst, er det duket for mer norsk hiphop med rapgruppen Dårlig Vane på Kulturhuset fredag 24.august. Rapgruppens store hit er Gikk i Bakken, med over seks millioner Spotify-spillinger.

– Denne bookingen er litt annerledes enn de andre, og kanskje litt overraskende for noen, sier Ness.

Ellers melder Ness at det blir både neonparty og togaparty på campus under Åpningsuka.

– Togaen kommer tilbake! Det er mange som har etterlyst det, sier Ness.

Åpningsukestyret har arrangert konkurranse knyttet til årets artister som et ledd i fadderrekrutteringen, og har i den forbindelse delt ut fire gratis ukesbånd til vinnerne.

I kveld er det Fadder-Kickoff og festligheter på campus. Temaet er Black & White. Moldes egen DJ Soonix kjører musikken.

Åpningsuke-styret: Espen B. Solvang (t.v.), Oda Glærum, Amalie Henden (foran), Mari Røvik (bak f.v.), Victoria Ness, Martine Smørdal, Ida Aagaard-Nilsen, og til sist Ruben Nicolay Auren og Kenneth Tong (foran t.h.). Foto: Arild J. Waagbø
Åpningsuke-styret: Espen B. Solvang (t.v.), Oda Glærum, Amalie Henden (foran), Mari Røvik (bak f.v.), Victoria Ness, Martine Smørdal, Ida Aagaard-Nilsen, og til sist Ruben Nicolay Auren og Kenneth Tong (foran t.h.). Foto: Arild J. Waagbø