Hysj: Trym Brakstad scoret kampens første mål og feiret med å hysje og gestikulere mot sin tidligere trener på motstanderbenken. Foto: Håkon Meisingset Solheim

MSIL-kapteinens scoring ble avgjørende mot gamleklubben

Trym Brakstad spilte på Bjørset forrige sesong. Mandag scoret han ett av målene i 3-2 seieren over gamle kjente.

AV HÅKON MEISINGSET SOLHEIM

Moldestudentenes fotballag startet sesongen med to seiere før det ble tøffere. Mandag kom den fjerde seieren på de første sju kampene, så planen om å rykke opp har mislyktes for en stund siden.

– Det er ingen ambisjon om å rykke opp lenger. Det er skikkelig skuffende. Vi sa vi skulle rykke opp, men vi har ikke levert godt nok, sier lagets trener Erik Skjørsæther etter kampen.

Lag S P
1 Fiksdal/Rekdal /Tomrefjord 2 7 18
2 Hjelset-Kleive 6 15
3 Måndalen 7 13
4 MSIL 7 12
5 Isfjorden /Åndalsnes 2 7 9
6 Eide og Omegn FK 3 7 4
7 Bjørset 7 0

Prøvespill i kveld klokken 20.45

Laget har et stort ønske om å rekruttere nye studenter for å sikre det langsiktige bildet for laget. Klubben søker også etter folk til styret. Det vil de informere om på utvalgsaften onsdag kveld.

– Vi har prøvd å promotere tilbudet vårt til de nye studentene, for å fylle opp de ledige plassene i troppen. Om vi samtidig klarer å forsterke laget og troppen ytterligere, så ville det vært optimalt. Vi trenger friske bein når høstjakta nå drar igang for fullt. Treningen i morgen (tirsdag) er en åpen trening hvor klubben skal bli kjent med potensielle nye spillere, og de skal bli kjent med oss. Vi er ute etter gode tilskudd til troppen like mye sosialt som sportslig, forteller Espen Gustavsen som er sportslig leder.

Gustavsen fikk gult kort i første omgang mot Bjørset for å kjefte på dommeren.

Gustavsen gult kort: Espen Gustavsen pratet på seg gult kort. Trym Brakstad og Erlend Brandsdal er oppgitte. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Slo tabelljumboen

Bjørset ble slått 3-2 mandag kveld. De seks kampene Bjørset hadde spilt tidligere denne sesongen endte også med seks tap. Seieren var ikke veldig overbevisende.

– Det her var pisse dårlig, sier Skjørsæther.

Kampen var ekstra spesiell for mannen som satte inn 1-0 på et frispark og hysjet og gestikulerte mot benken til Bjørset. Trym Brakstad spilte på Bjørset forrige sesong og har historie med flere av spillerne på motstanderlaget.

– Det er litt gøy med kamper som dette hvor det er temperatur. Personlig er det gøy med mål og seier mot gamle kjente, sier Brakstad.

Keepertabbe gjorde det spennende

På stillingen 1-0 hadde MSIL sin beste periode spillemessig. Men så var plutselig ballen i mål. Sisteskansen Martin Jansrud tar målet på sin kappe, men peker også på angriperne som han mener burde scoret mye flere mål.

– Jeg skal slå en pasning opp mot Trym på midtbanen og så er den pasningen alt for svak. Det er hjerneblødning av meg. De scorer på min feil. Hadde det blitt avgjørende så ville jeg nok blitt syndebukk, men angriperne brenner jo 20 sjanser, sier Jansrud.

– Ja, det hadde ikke vært Martin sin feil om vi ikke hadde vunnet i dag, skyter Brakstad inn.

Mål: Brakstad slo inn corneren som Tobias Wingaard stupheadet i mål. Scoringen kom på stillingen 2-1 og ga MSIL litt pusterom før de kaotiske sluttminuttene. Foto: Håkon Meisingset Solheim

Preget av Åpningsuka

Flere av spillerne deltok som faddere under Åpningsuka som har pågått de siste ukene. Flere av de involvert på laget har passet på fadderbarna til seint på kveld flere ganger. Laget spilte også kamp på lørdag mellom de to siste festene.

– Vi har flere som er slitne etter fadderuka, ja. Men det var ikke bra for oss at vi spilte kamp på lørdag heller, sier Skjørsæther.

– Formen er stigende. Jeg har deltatt på det som har vært som fadder, så jeg har vært ganske sliten, ja. Fremover må vi ha fokus på å bli mye bedre enn vi var i dag, sier Brakstad.

Allerede lørdag 1. september spilles neste kamp på Isfjorden stadion.