Ildsjeler og festivalledere: Odd Roger Fremstad (f.v.), Pål Thomas Høstmælingen og Devi Persaud er klar for Hjertøyafestivalen #2. Foto: Arild J. Waagbø

Techno, peace and love

I helga blir det Ibiza på Retiro.

Med DJ-er som Elena Pavla, Edgar Peng og Thomas Skjærstad på plakaten, vil Hjertøyafestivalen i helga få Retiro til å lyde som Ibiza eller Berlin. Hjertøyafestivalen er viet electronica – techno og house, dansemusikk som spilles på klubber og bobler opp fra undergrunnsscenen.

Da Hjertøyafestivalen så dagens lys på Hjertøya i fjor, var det den andre festivaletableringen av denne typen i landet. Først ute var Sommerøya i Oslo, i 2010.

Panorama omtalte første runde under tittelen «The Magic Island», og noterte at sju av 300 festivalgjester ble tatt av politiet for besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk. I år strammer festivalen inn fra lett naiv til internasjonal standard i festivaldøra.

– Det blir softsjekk på alle som skal inn. Vaktene vil kikke i vesker og klappe folk på kroppen, sier Pål Thomas Høstmælingen, som styrer festivalen sammen med Odd Roger Fremstad og Devi Persaud.

Klar melding i døra på Hjertøyafestivalen. Festivalens holdning til narkotika er den samme som i fjor, men vaktholdet er strammere og politkken er synligere. Foto: Arild J. Waagbø

De tre sier de har ikke gitt opp Hjertøya for godt, men mener infrastrukturen på øya må bli bli bedre om festivalen skal sjøsettes igjen.

På spørsmål om årets festival har en spesiell profil, svarer Fremstad kontant:

– Peace and love!

Høstmælingen tilføyer:

– Vi ønsker at folk skal nyte musikken og omgivelsene, at de skal ha en fin opplevelse.

Panoramas video fra festivalen i fjor er snart sett 7000 ganger:

Hjertøyafestivalen 2017

Great people and atmosphere, and the best of electronic music at Hjertøyafestivalen this weekend. See the Panorama crews video of the event! #BeautifulMolde #Hjertøya #Island #Festival #Electronica
Read more: http://panorama.himolde.no/2017/09/12/the-magic-island/

Publisert av Panorama HiM Mandag 11. september 2017

Før festivalen starter fredag formiddag (med yoga klokka 11!), har rundt 20 frivillige vært i sving for å rigge opp til festivalen. Videre skal 30 frivillige vakter, som er kurset av skjenkekontroll og politiet, være på plass gjennom festivalhelga.

– Vi har god kontakt med politiet, og har fått et klart inntrykk av at de ønsker at festivalen skal finne sted og bli bra, sier Devi Persaud.

Av mat blir det vegetar, poke bowl, pizza og thai å få kjøpt på på området, samt vann, brus, øl, vin og sprudlevann for festivaltørsten. Festivalen vil også prydes av street art og lyslenker.

Men hvor mange kommer til festivalen i år?

– Over 600! Jeg har veddet en øl på at det blir over 600, sier Høstmælingen.

– Vi har ikke full oversikt over forhåndssalget, men som i fjor ser vi at det er mange som kommer fra Bergen, Oslo og Trondheim, sier Persaud.

Se festivalprogrammet på Hjertøyafestivalens FB-side.

Snart klart for technoprarty på Retiro. Foto: Arild J. Waagbø