Tirsdag var det møte om barnehagelære-utdanning i Angvika. Fv: Kari Bachmann - HiM (Høgskolen i Molde), Anne Dagfrid Svendsen - DMMH (Dronning Maud Mindes Høgskole), Turid Aarseth – HiM, Ingar Pareliussen – DMMH, Jøran Gården – Høgskolesenteret i Kristiansund, Astrid Mogstad Høivik – Nettverk Nordmøre, Trude Fløistad Eines – HiM, Heidi Haavardsen – HiM og Maria Selmer-Olsen - DMMH. Foto: HiKsu

Lanserer barnehagelærer-utdanning i Kristiansund

Dronning Mauds Minne Høgskole, Høgskolen i Molde, Nettverk Nordmøre og Høgskolesenteret i Kristiansund lanserer barnehagelærerutdanning. Håpet er opptak av 40 studenter allerede i 2019.

Det skriver Høgskolesenteteret i Kristiansund i en pressemelding.

– Dette er en spennende dag for alle som er opptatt av å heve kompetansen i barnehagesektoren og for alle som ser nødvendigheten av å bygge utdanningstilbud på Nordmøre. Utdanningen sikter seg direkte inn på fremtidens utfordringer i barnehagene, sier daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund, Jøran Gården.

Det var Nettverk Nordmøre som tok initiativ til å etablere en barnehagelærerutdanning på Nordmøre.

– Vi synes det er flott at høgskolesenteret og de to høgskolene tar vare på vårt initiativ og benytter anledningen til å etablere et samarbeid for å tilby barnehagelærerutdanning på Nordmøre i Campus Kristiansund, sier Astrid Mogstad Høivik fra Nettverk Nordmøre.

De tre institusjonene har funnet sammen for å utvikle og legge til rette for utdanningen, som er ventet å bli en populær studieretning – om den får midler fra regjeringen og Stortinget.

– Vi ser frem til å bidra i prosjektet og synes det er spesielt interessant på sikt å kunne etablere et bredt samarbeid med relevans ut over denne barnehagelærerutdanningen. Vi tror begge skolene kan lære av hverandre,

– Vi er stolte av å ha vært med på å utvikle et nytt studietilbud. Her er det viktig at vi kommer i gang raskt med en utdanning vi vet vil bli både populær og viktig, sier professor Turid Aarseth ved Høgskolen i Molde, ifølge pressemeldingen.

Én kommentar til “Lanserer barnehagelærer-utdanning i Kristiansund”

Det er stengt for kommentarer.